Laura Codruța Koveși a spus că numirea sa în funcția de procuror șef european „este o recunoaștere a activității depuse de întregul sistem de justiție românesc”, informează Digi 24.

„Alegerea unui procuror român pentru misiunea de a pune bazele parchetului european este o recunoaștere a activității depuse de întregul sistem de justiție românesc. Este, în egală măsură, o reușită a tuturor românilor care în ultimii ani au susținut lupta anticorupție și au apărat statul de drept, atunci când a trecut prin momente mai dificile. Este un vot de încredere și de susținere a unei societăți care a sprijinit justiția și valorile europene și fără ajutorul cărora nici eu nu aș fi reușit. Dacă procedura se va finaliza, sper să reprezinte pentru toți procurorii un îndemn să continue lupta anticorupție”, a declarat Kovesi.

LCK a mai spus că nu comentează decizia Guvernului României de a nu o susține pentru această funcție. În procedura de numire, mai urmează o nouă întâlnire în 24 septembrie, după care, potrivit procedurii, confirmarea oficială în plenul Parlamentului European.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews