ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Codruța Koveși a spus că numirea sa în funcția de procuror șef european „este o recunoaștere a activității depuse de întregul sistem de justiție românesc”, informează Digi 24.

„Alegerea unui procuror român pentru misiunea de a pune bazele parchetului european este o recunoaștere a activității depuse de întregul sistem de justiție românesc. Este, în egală măsură, o reușită a tuturor românilor care în ultimii ani au susținut lupta anticorupție și au apărat statul de drept, atunci când a trecut prin momente mai dificile. Este un vot de încredere și de susținere a unei societăți care a sprijinit justiția și valorile europene și fără ajutorul cărora nici eu nu aș fi reușit. Dacă procedura se va finaliza, sper să reprezinte pentru toți procurorii un îndemn să continue lupta anticorupție”, a declarat Kovesi.

LCK a mai spus că nu comentează decizia Guvernului României de a nu o susține pentru această funcție. În procedura de numire, mai urmează o nouă întâlnire în 24 septembrie, după care, potrivit procedurii, confirmarea oficială în plenul Parlamentului European.