Deși liderii partidului au anunțat că vor susține mobilizarea românilor pentru a participa la Referendumul pentru Căsătorie, deputatul Mara Mareș afirmă că își dorește ca demersul să nu fie validat.

Mara Mareș, lider al formațiunii de tineret a PNL,  a spus că problema căsătoriei este un „non-subiect”.

„Acest referendum nu are de ce să se întâmple, de aceea vă îndemn și îi îndemn pe români să nu iasă la vot. Din punctul meu de vedere, acesta este un non-subiect, iar un vot pe acest subiect nu face altceva decât să polarizeze populația. Oricum, Codul familiei vorbește deja despre căsătoria dintre femeie și bărbat", a declarat ea într-o conferință de presă citată de brașovmetropolitan.ro.

Confundând referendumul consultativ din 2009 cu cel de azi, deputata a îndemnat la boicotul demersului cerut de trei milioane de români:

„Îmi doresc din suflet ca nu se atingă pragul de validare a acestui referendum. Oricum, avem deja un referendum făcut și nepus în aplicare (cel pentru scăderea numărului de parlamentari, n.n). Acum ce facem? Aplicăm legea pe sărite, le punem în aplicare doar pe cele care ce convin?".
 
În 2016, Partidul Național Liberal a semnat un angajament prin care se angaja să susțină Referendumul pentru căsătorie. Semnătura de pe document i-a aparținut Alinei Gorghiu, cea care la votul din Senat asupra inițiativei cetățenești s-a abținut de la vot, echivalentul unui vot împotrivă.
 
Mara Mareș este o veche adversară a Referendumului, ea votând împotrivă atunci când inițiativa a ajuns în Camera Deputaților. Ulterior, Coaliția pentru Familie a acuzat-o că manipulează alegătorii.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.