ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat pe senatorul liberal Daniel Zamfir că dacă va mai avea inițiative legislative care nu sunt susținute de partid ci „de consilierul premierului Tudose" va fi exclus din PNL. 

„Mărturisesc că mă deranjează că este susținut de consilierul premierului Tudose și nu cred că voi accepta mult timp acest lucru, cum nu accept ca alți colegi să fie jigniți de domnul senator. Cu siguranță, e un avertisment. Am discutat despre asta, i-am exprimat opiniile mele, iar în materie de aceste inițiative pe care le susține împreună cu consilierul Guvernului PSDragnea, mă deranjează profund și iese din linia PNL”, a declarat Orban, conform ziare.com. 
   
La scurt timp după declarația președintelui PNL, liberalii au transmis un comunicat de presă în care spun că „protejarea populației față de creșterea alarmantă a dobânzilor la creditele în lei nu se poate face prin mecanisme arbitrare stabilite prin lege, ci prin renunțarea la politicile guvernamentale populiste ale guvernării PSD-ALDE care au dus la scumpiri în lanț și la majorarea dobânzilor”.

„O astfel de inițiativă legislativă ar produce daune în economie și ar afecta negativ companiile și populația pentru că ar duce la o reducere a creditării și implicit a dezvoltării economice”, se mai arată în comunicatul PNL.  

 
Într-o postare pe Facebook, Zamfir a scris să Orban știa de această propunere de câteva luni:
 
„1.Cu Ludovic Orban am avut discuția pe toate cele trei proiecte de lege încă de acum 5 luni de zile-le are și pe email încă de pe 5 iulie-si singura rezervă a avut-o in legătura cu leasing-ul. Proiectul a fost semnat de mai multi senatori și deputați cu greutate in partid,ca atare, aprecierea tânărului secretar general e cel puțin necolegială.

2.Prof. Piperea și cu mine lucram la aceste proiecte de legi cu mult înainte să fie numit consilier onorific al lui Tudose, funcție din care și-a demisia în urmă cu o luna de zile. Le-as aminti colegilor mei că prof Piperea este aceeași persoană căreia i s-a propus sa preia organizația PNL în vara anului trecut. Va asigur că a rămas același și că proiectele pe care le facem împreună nu au legătură cu vreo doctrina politica. Au legătură cu ceva ce este peste orice doctrina politica! Dreptatea!

3. Ideea plafonării dobânzilor-dobanda de referință a BNR plus 50%- o regăsim în OG 9/2000 la art. 5 inițiată de fostul premier ministru Isărescu și în OG13/2011.
În luna august a acestui an, BNR, prin vocea dlui Vasilescu transmitea faptul că în situații deosebite, și alte țări din Europa precum Germania, Franța, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia s-au luat aceste decizii, prerogativa fiind a Parlamentului.Ei bine, inspirați fiind de Ordonanta dlui Isărescu din anul 2000 întărită de poziția consilierului sau, am completat acum OG13/2011.

4. În ceea ce privește devierea de la linia partidului, eu nu știu vreo decizie a PNL care să susțină necondiționat practicile IFN-urilor și băncilor. Eu cred că altul este motivul avertismentului de excludere pe care l-am primit astăzi”, a scris Zamfir pe Facebook.