ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș le-a cerut susținătorilor săi să voteze cu Partidul Național Liberal sau Uniunea Salvați România, „pentru a putea continua proiectele începute în acest an”.

"Pentru ca aceste proiecte începute în acest an să poată continua este nevoie să fim în măsură să creăm o majoritate parlamentară în jurul celor două partide după alegerile din 11 decembrie, în jurul PNL și al USR. În felul acesta putem să avem susținerea politică pentru a duce la bun sfârșit proiectele începute și pentru a continua alte proiecte și alte idei care au reieșit și au izvorât în acest an. Vă invit deci să votăm cu Partidul Național Liberal sau cu Uniunea Salvați România pentru că acum pot spune, în sfârșit, că avem cu cine să ducem România înainte!", a spus Cioloș într-un mesaj postat pe facebook.

Liderul Alianței Noastre România, Marian Munteanu, spusese cu o zi înainte că USR este o anexă a PNL, cu care vrea să guverneze.

„În PNL s-a instalat acolo o direcție care face jocul grupărilor neo-marxiste, stângiste, neo-liberale. PNL vrea să dea țara pe mâna PSD-ului. Guvernul domnului Cioloș, să-mi fie cu iertare, a fost eroare care duce de râpă PNL-ul. Este un guvern care a furnizat un singur tip de suport pentru această construcție anexă al PNL care este USR”, a spus Marian Munteanu la Realitatea TV.
 
Atât PNL, cât și USR au anunțat că după alegeri vor susține un Guvern condus de Dacian Cioloș. Pe 6 octombrie, Dacian Cioloș afirma că nu va intra într-un partid politic, dar între timp a apărut în campania electorală a PNL.