ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu a abordat subiectul care a pus pe jar România în ultimele 24 de ore după comunicatul transmis de SUA în legătură cu proiectul legilor justitiei aflat în Parlament.

Liderul „Alianța Noastră România” a analizat și reacția pe care a avut-o Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care au transmis un comunicat în care au precizat că „deciziile și voturile din Parlament se desfășoară în numele suveranității poporului și NU pot face obiectul niciunei forme de presiune”.

„Patriotismul se manifestă prin fapte, adică prin felul în care muncești și contribui la binele celor din jurul tău. În cazul oamenilor politici, patriotismul autentic este probat prin acte legislative și măsuri executive în folosul țării și al cetățenilor săi.
Felul în care au fost și sunt administrate resursele României, disprețul și dezinteresul arătat românilor sunt o dovadă că patriotismul multor "lideri" politici (aici îi includ și pe propagandiștii din slujba lor) a fost unul de fațadă, util în campanii electorale și în vorbăria televizată.

De aceea, replicile liderilor PSD la adresa recentului comunicat al Departamentului de Stat al SUA nu apar decât ca simple țâfne menite să creeze impresie în ochii electoratului. Domniile lor au avut la dispoziție decenii de guvernare pentru a-și dovedi patriotismul - iar rezultatele politicii lor dovedesc cu totul altceva decât patriotism. 
 
În același timp, nu cred că abordarea din comunicatul respectiv este cea mai potrivită, cel puțin ca manieră de adresare, aducând atingere sentimentelor multor români care sunt susținători sinceri dar demni ai parteneriatului cu Statele Unite. 

Probabil că unii oficiali americani s-au obișnuit să aibă de a face cu politicieni și culturnici lipsiți de demnitate și iute ploconitori (din păcate avem mulți dintr-aceștia în așa-zisa noastră "elită"). A sosit timpul să îndreptăm această situație și să lucrăm pentru a promova o nouă elită politică, aptă să reprezinte România cu profesionalism și demnitate.”, a scris Marian Munteanu pe contul său de Facebook.