ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Uniunii Europene de a impune cote obligatorii țărilor membre, în ciuda faptului că nu a existat o unanimitate în acest sens, a fost criticată de fostul președinte al Noii Republici, Mihail George Neamțu.

Acesta a scris un editorial în Adevărul, în care afirmă: "Definiţia s-a schimbat: solidaritatea tovărăşească presupune topirea intereselor naţionale într-o mare cooperativă a binelui cosmic.Consimţământul nu-i obligatoriu. Căsnicia internaţionalistă legalizată la Bruxelles funcţionează, astăzi, după vechiul principiu: porunca se execută, nu se discută".

Părerile lui Neamțu reprezintă ecoul altor politicieni români, dintre cei care până acum nu comentau deciziile luate de la Bruxelles și impuse României, dar și altor țări.

Deși nici el nu este de acord cu cotele obligatorii, tânărul politolog Alexandru Racu, a comentat reacțiile lui Neamțu&Co, sub titlul "Mihai Turcitul ne apără de musulmani".

"Când veneau comisarii europeni la București ca să șteargă pe jos cu votul a 7,4 milioane de români îți vedeam Neamțule faţa luminată de flacăra democrației pe care o ținea Băsescu în mână. Acum te plângi că îți încalcă suveranitatea Comisia Europeană pentru că îți impune să mai iei în plus vreo 3000 de refugiați.
 
Tot așa, când Băsescu zicea că avem prea multe mămicuțe, tu îi dădeai înainte cu lupta împotriva asistaților și „darul libertății” ... de a pleca la spălat pe jos și cules căpșuni pe alte meleaguri. Acum în schimb agiți sperietoarea bombei demografice și a bombelor propriu-zise. Și nu știu cum se face că pe voi ăștia vă apucă grija de săracii voștri doar când se pune problema să dați și altor săraci.
 
La fel ca și în cazul lui Guran, pe care îl apucă grija de „sărmanii copilași” doar când se pune problema să-i apere de iresponsabilitatea părinților care primesc niște mărunțiș de la stat, nu și atunci când se pune problema să-i apere de iresponsabilitatea socială a investitorilor omeniți, în chip generos, cu facilități fiscale și legi speciale. Și cum îți permiți tu să vorbești de solidaritate ca „reflex firesc al inimii, izvorât dintr-o trăire spontană, nemijlocită”, tocmai tu, „teologul” care declara în Ziarul Lumina că capitalismul „reflectă ordinea firii” deoarece cu toții „tranzacționăm câte ceva, în fiecare minut al vieții”.
 
Păi dacă faci câte o tranzacție în fiecare minut al vieții, de reflexe spontane de solidaritate în care viață mai ai timp? În viața de apoi? Că faci tranzacții de fiecare dată când deschizi gura se vede din faptul că ai prostituat toate virtuțile. Spre exemplu, nu din grijă față de săracii care au nevoie de solidaritate o invoci pe aceasta din urmă, așa cum ar fi normal, ci invers, o invoci din grijă față de bogătanii care n-au nici în clin nici în mânecă cu solidaritatea. Cum vă permiteți să vorbiți de libertate și neatârnare voi care toată viața ați fost niște slugi stipendate și îngrășate din bani occidentali, întotdeauna la datorie să vă răsplătiți stăpânii cu câte un articol cu dedicație?
 
Păi voi, "elita de dumping" (cum inspirat v-a numit M. Platon), sunteți cea mai toxică cianură deversată de Occident în țara asta, fără să se țină cont de niciun fel de cotă, și cu atât mai puțin de voința poporului român. Iar acum, după ce ați dus țara de râpă, în așa hal că oricum nu vrea să vină pe aici niciun refugiat, încercați să mai și scoateți din poporul ăsta ce e mai rău. Doar, doar oți reuși să vă relansați politic și să vă reconectați la banul public din care ați supt cu nesimțire în timp ce poporul gemea sub austeritatea predicată tot de voi. Așa că, până să ne întrebăm câți musulmani putem să integrăm, ar trebui să ne întrebăm întâi de toate câți d-ăștia ca voi (mai) putem să suportăm. Că în cazul exportului de clone tocmite să ne tranzacționeze viețile și să ne intoxice sufletele se face dumping fără să se mai țină cont de nicio cotă.", a scris el pe Facebook.