ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul psihiatru Eugen Hriscu îl combate pe jurnalistul Moise Guran în ceea ce priveşte "alcoolismul naţional" şi ipoteza acestuia că mărirea alocaţiei pentru copii ar stimula consumul de alcool.

Acesta spune că oamenii care suferă din cauza alcoolului sunt "oameni ”normali” care se luptă cu o problemă de sănătate mintală". Psihoterapeutul afirmă că ":"Ideea că 1,5 milioane de persoane se comportă precum cuplul filmat este pur şi simplu inacceptabilă. Este şi condamnabilă pentru că, poate neintenţionat, ziaristul creează o imagine-standard pentru o categorie de populaţie pe care o stigmatizează şi o dezumanizează, părând a spune ”iată cum sunt alcoolicii”. 

Hriscu afirmă că jurnalistul sponsorizat de OMV are un discurs care aduce cu fascismul.

"Poate că dl. Guran afirmă ”nu vreau să fiu fascist”, dar în acest punct al discursului său, domnia sa se găseşte pe o linie foarte subţire care îl mai desparte de incitarea la ură, dezumanizare, stereotiparea unui grup larg de oameni în numele dragostei pentru copiii patriei", a scris Hriscu în Adevărul.