ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina-Adriana Guseth s-a născut pe 19 septembrie 1959 la București, iar în 1983 a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații a Universității Politehnica București.

Din 1990 s-a ocupat cu relația cu presa în cadrul Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, ocupând mai multe funcții în această organizație, inclusiv membru al Consiliului Executiv. De remarcat că primul președinte al acestei Fundații, Sandra Pralong, este actual consilier al președintelui Klaus Iohannis.

Din 1998, este director al organizației non-profit Freedom House România, organizație apărută în țara noastră încă din 1990.Din 1998, Freedom House Romania a organizat anual concursul national Tanarul Jurnalist al Anului, cu scopul de a promova excelenta in presa. 

Freedom House, Asociaţia Salvaţi Bucureștiul (președinte – Nicușor Dan) și Grupul pentru Dialog Social (unde Andrei Cornea este membru în Consiliul de Administraţie) fac parte din „Alianța pentru o Românie Curată”, care a fost finanțată, în perioada 2010-2012, de CEE Trust al lui George Soros, cu 120.000 de dolari.

Între 2005 și 2007, Cristina Guseth a condus departamentul pentru relația cu presa (media relations project manager) pentru Delegația Comisiei Europene la București, perioadă în care s-a ocupat de strategii de comunicare, relația cu presa, organizarea de evenimente media, training-uri, seminarii, organizarea de competiții jurnalistice, briefing-uri de presă, interviuri pentru comisarii europeni.

Freedom House România a primit un contract de 40.000 de euro pentru a realiza un audit anticorupție la PNA, actualul DNA. Acest audit a dus la demiterea conducerii instituției și nominalizarea lui Daniel Morar în fruntea DNA.

In 2007, Ministerul Justitiei condus de Tudor Chiuariu a formulat plangere penala pentru modul in care a fost atribuit contractul pentru Freedom House, insa PICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Monica Macovei si Cristina Guseth. Din 1998, această organizație oferă premiul "Tânărul Jurnalist al Anului". Printre câștigători se numără: Vlad Mixich (HotNews.ro), Petrișor Obae (paginademedia.ro), Cristian Ghinea (Dilema Veche, CRPE), Cristina Hurdubaia, Gabriela Lupu (România liberă), Silvia Vrînceanu (Ziarul de Vrancea), Daniel Befu, Liviu Iolu (Adevărul), Andrei Luca Popescu (Gândul.info), Serinela Spătărelu (Ziare.com), criticul de teatru Cristina Modreanu și publicistul Cristian Pătrășconiu.

În 2015, premiile au fost susținute de către Fundația Konrad Adenauer și firma The Group. Fundația Konrad Adenauer s-a remarcat prin realizarea de studii asupra tinerilor, dar și prin conferințe controversate.
 
Cristina Guseth a fost invitată ca reprezentantă a societății civile la discursul lui Joe Biden de la Cotroceni, din 2014. Din partea presei au fost invitați Dan Cristian Turturică(ex-România Liberă), Dan Tapalagă (Hotnews), Cristian Pantazi (Hotnews), Mircea Marian( Evz).