ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier și actual lider al Partidului „România Împreună”, Dacian Cioloș, a fost decorat de către Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, cu „Crucea Transilvană pentru mireni”, cea mai înaltă distincție a Eparhiei.

Evenimentul s-a petrecut duminica trecută, cunoscută drept Duminica Mironosițelor, la Biserica „Sfântul Apostol Toma” din Cluj-Napoca.

Aflat în Penitenciarul de la Bistrița, în 2017, liderul MISA (Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut) Gregorian Bivolaru a confirmat că Dacian Cioloș a fost practicant de yoga în cadrul organizației sale.

Inițial, informația a fost publicată de ActiveNews, în 2015. Premier tehnocrat la vremea respectivă, Cioloș nu a dorit să lămurească public dacă a fost sau nu membru MISA, afirmând doar că el este creștin-ortodox. 
 
Recent, Dacian Julien Cioloș a declarat că Referendumul pentru Familie nu rezolvă problemele familiei și că discuțiile despre natura căsătoriei „au cam pierdut contactul cu realitatea”. De altfel, noul partid al lui Cioloș are destule elemente împrumutate din limbajul și ideologia activiștilor LGBT, așa cum ActiveNews a arătat într-o analiză.
 
În 2017, cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, același ÎPS Andrei care l-a decorat pe Cioloș spunea că membrii Coaliției pentru Familie sunt „mărturisitori pentru Hristos”.

Soția sa, Valerie Cioloș-Villemin, susține cursuri de Mindfuless, o altă practică din zona new-age, prin intermediul organizației Khastalia. Ultimul asemenea seminar a avut loc acum o lună, la București. Mindfulness-ul, pe numele său complet: Programul de Reducere a Stresului prin Mindfulness, a fost definit de către fondatorul său drept  „starea de conștiență care iese la iveală prin concentrarea conștientă și fără a judeca- în momentul prezent, la desfășurarea experienței, moment cu moment”.

Pe siteul organizației, despre Valerie Cioloș se scrie:„ Folosește în mod curent tehnicile pe care le predă în viața personală, atât din considerente de igienă mentală, cât și din datoria pe care consideră că o are ca trainer față de participanții la atelierele ei”.
 
Din 2017 și până acum pagina respectivă a fost ștearsă de pe siteul Khastalia, dar informația a fost salvată în cache-ul google.
 
 
 
Khastalia, compania sub auspiciile căreia se țin cursurile de Mindfulness ale soției lui Cioloș, îi are ca parteneri pe prezentatoarea PRO TV, Amalia Enache, pe Dragoș Bucurenci, pe prezentatoarea Melania Medeleanu și pe Paul Olteanu.

Dragoș Bucurenci a recunoscut încă din 2008 că este bisexual. A fost consilierul Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Crețu. În 2014, a trimis Poliția la Biserica Amzei, deranjat de slujba care se auzea în difuzoare din casa în care locuia.

Amalia Enache, bună prietenă cu Bucurenci, s-a declarat a fi o oponentă a Referendumului pentru Familie, afirmând că în decizia ei a contat întâlnirea de pe plajele din Brazilia cu un cuplu homosexual care adoptase un copil.

Melania Medeleanu, fostă prezentatoare TV, este partenera lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și actual lider al MÎR, în proiectul Magic Camp, destinat copiilor bolnavi de cancer.

Paul Olteanu, un alt apropiat al lui Cioloș, a criticat pe facebook propunerea legislativă care interzice educația sexuală în școli fără acordul părinților. Printre altele, a distribuit o postare care înfățișează chipul Olguței Vasilescu pe o icoană ortodoxă, imagine însoțită de un cuvânt jignitor.

În ceea ce privește învățătura ortodoxă despre Yoga, Biserica o consideră o erezie. Într-un articol publicat în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române, cei ce practică yoga sunt avertizați asupra sursei malefice a acesteia și credincioșii sunt avertizați asupra curentelor religioase „caracterizate prin impostură și ocultism demonic, prin care se încearcă substituirea harului dumnezeiesc cu o lucrare energetică satanică”

„Importată, însă, în spațiul religios creștin, yoga devine o periculoasă caracteristică a "separării oilor de capre" (Matei 25:32), acțiune ce implică prezența conștientă și simultană a celor două categorii de oameni înviați.La fel, pretinsa neantizare a păcătoșilor, ca pedeapsă ce desființează, practic, iadul, este tot o înșelare sectantă potrivnică adevărurilor scripturistice, care descriu suferințele reale ale condamnaților, prin sintagma "plângerea și scrâșnirea dinților".
 
Reproducerea acestei expresii în manualele de religie a stârnit deja reacții necontrolate ale unor detractori ignoranți, care se grăbiseră să acuze autorii, pe nedrept, de intoleranță, deși aceștia n-au făcut altceva decât să reproducă avertismentul dat de Hristos. De fapt, o atare atitudine se înscrie în mentalitatea generală egocentrică, nihilistă, a unei societăți bolnave din punct de vedere spiritual, care consideră valori supreme hedonismul și materialismul. Nu-i de mirare, așadar, că în acest context se răspândesc cu repeziciune concepții apocaliptice psihotice, menite să polarizeze noi adepți ai unor curente religioase caracterizate prin impostură și ocultism demonic, prin care se încearcă substituirea harului dumnezeiesc cu o lucrare energetică satanică. Acțiunea asupra unor pretinse zone de influență energetică ale corpului omenesc (așa-zisele chakre) este, indubitabil, malefică”, scria Lectorul David Pestroiu.

Marele duhovnic Arsenie Papacioc le cerea credincioșilor să nu se mai lase „înșelați și cu yoga. Biserica o consideră erezie”.
 
Pe siteul Doxologia.ro al Mitropoliei Moldovei, yoga este definită drept „o metodă de distrugere a personalității omului”.

Alături de Cioloș, cu aceeași ocazie au fost decorați și alte două persoane legate de liderul MRÎ: sociologul Vasile Dâncu și generalul în rezervă Virgil Ardelean, care au fost onorați cu „Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni”.

Vasile Dâncu, supranumit unul dintre „liderii Grupului de la Cluj”, a fost membru în Guvernul cu funcția de Vice prim-ministru.  Generalul Virgil Ardelean, a cărei mamă are origini maghiare, a fost șeful temutului serviciu intern al Ministerului de Interne, Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGPI - UM 0962), fosta unitate 0215, „doi și-un sfert”.

Virgil Ardelean a demisionat din această funcție la data de 20 iulie 2006 în urma scandalului declanșat de dispariția sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism. Alături de el, au mai demisionat din funcțiile îndeplinite și directorul SRI, Radu Timofte și directorul SIE, Gheorghe Fulga.

Virgil Ardelean s-a născut în satul în care a copilărit și Dacian Cioloș, cei doi fiind înrudiți, fapt confirmat de general în 2015, pentru EVZ: „În arborele genealogic ne întâlnim pe o rămurică pe care s-au cocoțat bunicii noștri. De mic copil a mers singur pe drumul lui, nu a avut nevoie de proptelele nimănui”.

Cei trei, alături de frații Mureșan și omul de afaceri Ovidiu Turcu - cel căruia Dâncu i-a vândut compania IRES - , au fost decorați de către Mitropolitul Clujului pentru contribuțiile financiare la ctitorirea centrului pentru activități cu tinerii ai Bisericii „Sfântul Apostol Toma”, din Cluj Napoca, dar și pentru renovarea exteriorului lăcașului de cult.