ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Monica Macovei a anunțat că s-a înscris în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor (ECR) din Parlamentul European, părăsind grupul Popularilor Europeni (PPE).

"Am avut o colaborare bună, cu beneficii de ambele părți, și am reprezentat cu succes până acum Grupul Popularilor Europeni. Drumul pe care pornesc acum, alături de Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European, este clădit pe valorile pro-europene și transatlantice, pe respect și tratament echitabil pentru toate statele membre UE, pe reformarea instituțiilor din România și din alte state membre, precum și reformarea instituțiilor europene pentru a reduce cheltuielile din banii publici, pe eliminarea corupției și birocrației, pe transparență acasă și în instituțiile europene", a declarat Monica Macovei, citată într-un comunicat de presă.

Macovei afirmă că se regăsește în valorile pe care le susține grupul. "Economia de piață, comerțul și concurența libere și corecte, un stat minimal, servicii publice eficiente, o relație transatlantică prioritară, sprijinirea democratiilor tinere din intreaga Europa sunt cateva din valorile pe care le sustin si pe care si le-a asumat Grupul ECR", a spus ea.

Reacțiile nu au întârziat să apară, însă. Un membru al formațiunii Noua Republică (NR) o acuză pe Monica Macovei de ipocrizie, după ce aceasta a refuzat să colaboreze cu acest partid, tocmai pe motiv că face parte din grupul în care s-a înscris ea, acum. Noua Republică și Monica Macovei au fost aliați cu mai multe ocazii, cea mai notorie fiind referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu.

"În aprilie 2014 a refuzat colaborarea cu Noua Republică pe motiv că am fi eurosceptici și membri ai ECR. Iar acum, doamna Macovei s-a înscris în ECR.  Atunci, Neamțu i-a propus să candideze pe listele noastre, dar spunea că a fi membru ECR e o pată pe obrazul NR. Și a candidat pe prima poziție de pe lista PDL...Asta nu e ipocrizie? Când spunea adevărul? Ar trebui să-și recunoască greșeala, dacă vrea să fie credibilă", a declarat pentru ActiveNews o importantă persoană din conducerea NR, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Aceeași sursă precizează că în viitor se pregătește o coaliție între partidul Monicăi Macovei, PMP-ul lui Traian Băsescu și PNL.

"M10 va fi parte din noua CDR (Convenția Democratică din România -n.r.), alături de PMP și PNL. Va fi ca în 1996", arată membrul NR.

Reamintim că până în 2014, Monica Macovei a fost membră a grupului de sprijin pentru persoanele LGBT din Parlamentul European. Atunci, obiectivul era impunerea căsătoriilor homosexuale, azi face parte dintr-un grup care susține familia tradițională ca bază a societății.
 
Tot în 2014, doamna Macovei afirma că dacă părăsește PDL, nu va mai activa în politică.  De asemenea, după 1990, Monica Macovei și-a schimbat religia, trecând de la ortodoxie la greco-catolicism.