ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Renew Europe, grupul condus de Dacian Cioloș în Parlamentul European, a lansat o campanie pentru promovarea drepturilor homosexualilor în Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit comunicatului de presă, grupul a transmis comisarului european pentru egalitate, Helena Dalli, o listă cu zece angajamente care vizează drepturile homosexualilor în Uniunea Europeană.

Totodată, europarlamentarul Nicu Ștefănuță, vicepreședinte USR, a anunțat, marți, pe Facebook, că a semnat platforma de zece angajamente ale grupului Renew Europe pentru afirmarea drepturilor cetățenilor LGBTI.

„Sunt mândru că la prezidiu a fost azi alături de Sophie in 't Veld și Dacian Cioloș, care își asumă cu curaj lupta pentru egalitate. Am fost în luna iulie la Bucharest Pride și am fost surprins că în afara câtorva colegi de ai mei, așa cum e Florina Presadă, politicienii români stau departe de această comunitate. De fapt, făcând asta, stau departe de egalitate. Eu nu vreau să stau departe, dimpotrivă, vreau să merg și să marșez alături de voi”, a spus Nicu Ștefănuță.

 
Europarlamentarul a amintit de decizia Curții Europene de Justiție în cazul Adrian Coman.  Nicu Ștefănuță s-a pronunțat recent în favoarea obligativității vaccinării.
 
De asemenea, atât USR cât și partidul PLUS (al lui Dacian Cioloș) au îndemnat la boicotarea Referendumului pentru Familie, din octombrie 2018.