ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ninel Peia și Theodor Paleologu, doi dintre candidații eliminați în primul tur al alegerilor prezidențiale, au anunțat pe cine vor susține în runda decisivă.

Astfel, Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc, a anunțat că va susține în turul II pe Viorica Dăncilă, candidata PSD.

„PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC, constituit în spiritul loialității necondiționate față de Poporul Român, s-a angajat total pentru promovarea intereselor vitale ale societății românești, militând pentru o politică a bunului simț și pentru refacerea solidarității și coeziunii națiunii în jurul valorilor sale fundamentale.

Analizând în mod obiectiv platformele politice ale candidaților intrați în turul II al alegerilor prezidențiale din România, integritatea și valorile morale care îi definesc, PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC a decis să o susțină pe doamna VIORICA DĂNCILĂ în lupta pentru câștigarea funcției supreme în stat. 
Votați în spiritul conștiinței românității! Toti pentru Tara! Nici unul pentru sine!  Suntem români si Punctum!
Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a anunțat PNR într-un comunicat de presă.

Un alt candidat eliminat din primul tur, Theodor Paleologu, a declarat că în turul II va vota împotriva Vioricăi Dăncilă.
 
„Duminică îmi voi exercita dreptul de vot. Nu voi vota pentru. Voi vota împotrivă: împotriva doamnei Dăncilă. Repet ce am spus mereu: în primul tur alegi, în al doilea elimini. N-am nici un dubiu că majoritatea covîrșitoare a celor care m-au votat au luat deja aceeași decizie pe cont propriu. Mă aștept la un scor zdrobitor”, a scris Paleologu pe o rețea de socializare.
 
În primul tur al alegerilor prezidențiale, Ninel Peia a obținut 0,34% dintre sufragii, iar Paleologu a realizat un scor 5,72%. Cei doi s-au clasat pe primele două locuri în topul preferințelor cititorilor ActiveNews.