ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mădălina Roșca, fostă ziaristă și actuală protestatară, a publicat un mesaj pe facebook în care insinuează că fi trebuit să-l agreseze pe liderul PSD, Liviu Dragnea, atunci când a avut ocazia.

„Am fost la câțiva metri de Dragnea într-o mare de oameni. Sper să nu ajung să trăiesc ziua în care să regret că tot ce am făcut a fost să îl filmez”, a scris Roșca pe facebook, a doua zi după mitingul PSD-ist din Piața Victoriei.

Între persoanele care au dat „like” acestei postări s-a aflat și ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, anunță Inpolitics.

Niculescu, cel care s-a remarcat printr-o reacție molatecă la jignirea Simonei Halep de către revista Charlie Hebdo, s-a apărat spunând că de vină este „felul defectuos în care a manevrat telefonul”.

„Am fost șocat de informația apărută în această dimineață referitor la o reacție virtuală a mea la o postare în care se instiga la violență. Nu doar că nu-mi aminteam de postarea respectivă, dar resping cu tărie orice posibilitate ca eu să fi aprobat vreodată o astfel de abordare. Am verificat istoria activității mele pe Facebook și, spre stupoarea mea, am regăsit ”like-ul” despre care se vorbește. Cu toată onestitatea, nu-mi amintesc postarea și nu-mi explic prezența acestei reacții în pagina mea. Singura explicație pe care o găsesc este că acest ”like” a apărut printr-o eroare regretabilă de manevrare a telefonului, pe care-l folosesc cel mai des când intru pe pagina de Facebook. Îmi pare rău pentru confuzia creată”, a scris el.

Înainte de a fi ambasador, Luca Niculescu a fost jurnalist la Digi 24 și RFI (postul de radio al statului francez).

În 2016, jurnalistul care se ocupa de pagina de facebook a Hotnews a scris: „Sper să crăpi, Victor Ponta”.