ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier al României și actual președinte al Partidului Pro România, Victor Ponta, a criticat într-un interviu acordat publicației Euroactiv, organizarea de către PSD a Referendumului pentru familie, precum și faptul că acest partid „se comportă precum polonezii conservatori” .

„Sper doar ca PSD va reveni și se va comporta ca un partid de social-democrați, ceea ce nu face acum. Asta e o mare problemă în România. Noi avem la Guvernare un partid care este, formal, social democrat, dar se comportă și aplică aceleași politici ca domnul Orban, ca Pis, partidul polonez conservatori,  ba chiar și ca domnul Salvini, deși noi nu avem refugiați. Acest partid a organizat Referendumul pentru familia tradițională, critică în fiecare zi Comisia Europeană și pe dl Timmermans”, a spus Ponta pentru Euroactiv, un site apropriat și finanțat prin numeroase burse de către Uniunea Europeană.

Ponta s-a manifestat împotriva familiei și anul trecut, dar cu toate astea nu a ezitat să se fotografieze în primul rând la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului

Recent, Ponta s-a fotografiat la Muntele Athos alături de monahii schitului românesc Prodromu. În 2014, Ponta își declara credința în valorile creștine. „Cred în Dumnezeu, dar dincolo de acest lucru eu cred foarte mult în faptul că societatea românească a anului 2014 are nevoie de promovarea valorilor specifice religiei, nu doar ortodoxe, de a-ți iubi aproapele, de a nu face rău, de a nu minți, a nu fura. Cred că e nevoie ca religia să fie o materie facultativă în școli. Religia e o contrapondere la ce văd copiii în școli, în societate, la violență și la lucruri negative”.

Gabriel Popa, editorialistul ActiveNews a comentat astfel piruetele lui Victor Ponta: „ Așadar, Referendumul pentru căsătorie, inițiat de trei milioane de români și avizat de CCR (de trei ori), de Parlament și de Senat, amânat și tergiversat de toate guvernările, timp de trei ani și jumătate, și unde PSD a fost doar organizatorul tehnic, a fost organizat de... Dragnea. În plus, să susții familia e ceva rău, deoarece este ceva „conservator”. În plus, să asculți de TOȚI ierarhii Bisericii și de toate cultele religioase din România, care au chemat oamenii să voteze la Referendum, e iarăși ceva rău, deoarece este „antieuropean”.


În același timp, Victor Ponta s-a tras în poze, în acest weekend, cu călugării de la Muntele Athos, ca să arate ce „bun creștin” și „bun ortodox” este el. Un bun ortodox care, în singura ocazie când ierarhii Bisericii Ortodoxe Române au chemat oamenii să iasă la vot, ca să susțină o valoare fundamentală – cea a familiei – el a împroșcat cu minciuni, sofisme și noroi atât în chemarea ierarhilor, cât și în familie”.