ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 15 organizații non-guvernamentale, reunite în Platforma Naționaliștilor Creștini, cer parlamentarilor români să respingă cele două proiecte de legalizarea a parteneriatului civil, inclusiv între persoane de același sex, se arată într-un comunicat de presă primit pe adresa ActiveNews.

Platforma Naționaliștilor Creștini anunță și un marș de protest, duminică 03 martie, începând de la ora 15:00, în Piața Victoriei, despre care ActiveNews a mai relatat aici.

Aceștia consideră că propunerile legislative în cauză urmăresc să asimileze parteneriatul civil cu căsătoria.

„Din analiza celor două propuneri legislative, aflate pe agenda Senatului și inițiate de parlamentari USR și ALDE, este evidentă asemănarea până la confuzie a parteneriatului civil cu instituția căsătoriei civile. „Parteneriatul” are, de asemenea, ca obiect întemeierea unei familii și asimilează partenerii soților sub practic toate aspectele. În fapt, apreciem că în acest fel se încearcă legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex, sub o altă denumire, așa cum arată fără îndoială experiența celor 16 state europene în care a fost legalizată această „căsătorie” și care au trecut, fiecare în parte, prin acest stadiu”, se arată în comunicat.

Semnatarii comunicatului reamintesc parlamentarilor că doar 6% dintre românii prezenți la ultimul referendum au fost împotriva ideii că familia se poate întemeia pe căsătoria dintre un bărbat și  o femeie și că nu există nicio nevoie socială pentru înființarea unei noi instituții.

„Nu putem fi de acord cu nicio formă alternativă căsătoriei, indiferent de persoanele angajate în relație. Conform Constituției, căsătoria heterosexuală monogamă este unicul act juridic pe care se poate întemeia o nouă familie. Solicităm parlamentarilor să nu neglijeze faptul că doar 6% dintre cei prezenți la referendumul national din octombrie 2018 s-au pronunțat contra acestui enunț.


Apreciem totodată că proiectele de lege sunt viciate și de lipsa oricărei nevoi sociale obiective de legiferare. Nu au fost semnalate schimbări majore în societate în ce privește atitudinea față de familie, iar inițiatorii propunerilor nu prezintă nicio cercetare referitoare la sprijinul populației pentru reglementarea „parteneriatului civil”. ”, susțin semnatarii.
 
Iată comunicatul integral:
 
Asociațiile semnatare ale prezentului comunicat, solicită parlamentarilor respingerea propunerilor legislative privind „parteneriatul civil” și anunță organizarea unui marș de protest în ziua de duminică, 3 martie. Marșul se va desfășura pe traseul Piața Victoriei – Palatul Parlamentului și va porni la ora 15.00.

Din analiza celor două propuneri legislative, aflate pe agenda Senatului și inițiate de parlamentari USR și ALDE, este evidentă asemănarea până la confuzie a parteneriatului civil cu instituția căsătoriei civile. „Parteneriatul” are, de asemenea, ca obiect întemeierea unei familii și asimilează partenerii soților sub practic toate aspectele. În fapt, apreciem că în acest fel se încearcă legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex, sub o altă denumire, așa cum arată fără îndoială experiența celor 16 state europene în care a fost legalizată această „căsătorie” și care au trecut, fiecare în parte, prin acest stadiu.

Nu putem fi de acord cu nicio formă alternativă căsătoriei, indiferent de persoanele angajate în relație. Conform Constituției, căsătoria heterosexuală monogamă este unicul act juridic pe care se poate întemeia o nouă familie. Solicităm parlamentarilor să nu neglijeze faptul că doar 6% dintre cei prezenți la referendumul national din octombrie 2018 s-au pronunțat contra acestui enunț.

Apreciem totodată că proiectele de lege sunt viciate și de lipsa oricărei nevoi sociale obiective de legiferare. Nu au fost semnalate schimbări majore în societate în ce privește atitudinea față de familie, iar inițiatorii propunerilor nu prezintă nicio cercetare referitoare la sprijinul populației pentru reglementarea „parteneriatului civil”.

Dimpotrivă: apreciem că datoria legiuitorului este aceea de a încuraja căsătoria, întrucât aceasta este legătura cea mai stabilă și de durată, iar statutul marital are influență majoră asupra deciziei de a avea copii. Totodată, după cum arată studiile sociologice, căsătoria crește nivelul economic și îmbunătățește sănătatea membrilor familiei, crește performanța școlară și integrarea socială a copiilor. De asemenea, datele arată că soții sunt mai puțin angajați în acte de violență domestică.
 
În concluzie, Platforma naționaliștilor creștini se manifestă și va continua să se pronunțe împotriva adoptării oricărui proiect legislativ care ar putea submina instituția căsătoriei așa cum s-a statornicit prin lege și tradiție în această țară. De asemenea, precizăm că vom urmări atent evoluția parlamentară astfel încât să evităm strecurarea de capcane legislative de către cei desemnați de poporul român să le reprezinte voința.
Semnează:
-           Alianța Părinților, prin reprezentant Cristian Filip
-           Asociația Bucovina Profundă, prin reprezentant Constantin Barariu;
-           Asociația Calea Neamului, prin reprezentant Mihai Tîrnoveanu;
-           Asociația Europa Veche - Asociația pentru Cultură, Educație și Valori Europene, prin reprezentant Mircea Pușcașu;
-           Asociația „Fapte- AFAR BUCUREȘTI”, prin reprezentant, Ovidiu Bagiu
-           Asociația „Noua Dreaptă” prin reprezentant Tudor Ionescu;
-           Asociația pentru Revigorarea Tradiției, prin reprezentant Andrei Boambeș;
-           Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public, prin reprezentant Gheorghe Poleucă;
-           Asociația Pro Consumatori, prin reprezentant Costel Stanciu;
-           Asociația Scut Botoșănean, prin reprezentant Bogdan Cărăușu,
-           Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, prin reprezentant Dan Grăjdeanu;
-           Fundația Pentru Oameni, prin reprezentant Cornel Constantin;
-           Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni, prin reprezentant Marcel Bouroș
-           Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni - Suceava, prin reprezentant Mircea Puscașu;
-           Liga pentru Identitate Națională, prin reprezentant Paul Ghițiu;
-           Uniunea Vatra Noastră Românească - filiala Botoșani, reprezentată prin Paul Mircea Iordache.


 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews