ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că România este pregătită pentru un eventual flux de migranți, țara noastră având posibilitatea de cazare pentru 2.700 de migranți, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul Vela a precizat că țara noastră are o capacitate de cazare pentru migranți de 1.300 de locuri, cu posibilitatea extinderii până la 2.700 de locuri.

Acesta a adăugat că, în cazul apariției unui flux masiv de migranți, va fi pus în aplicare un document care stabilește măsuri pentru gestionarea situației, cum ar fi securizarea frontierei de stat sau apariția unor noi centre de cazare.

Declarația ministrulului de Interne a fost făcută în contextul în care mii de migranți încearcă să intre în Grecia, de săptămâna trecută, când Ankara a anunțat că nu se mai consideră constrânsă de acordul încheiat cu Uniunea Europeană în 2016 în virtutea căruia Turcia trebuia să oprească fluxurile de migranți ilegali.

Pe de altă parte, țările membre ale Grupului de la Vișegrad, respectiv Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, au promis să ajute Grecia în fața fluxului de migranți ilegali și au anunțat că nu vor accepta migranții pe baza cotei de redistribuire impuse de UE.