ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta scrie, pe Facebook, că, încă din 2016, el și fostul șef al ANAF Gelu Diaconu au atras atenția că există o ”gaură din ce în ce mai mare” în bugetul țării, motiv pentru care trebuie să răspundă Dacian Cioloș, foștii miniștri Anca Dragu și Cristian Ghinea, alături de președintele Klaus Iohannis, care "a adus la putere acest Guvern”.

"Tot anul 2016 și eu și Gelu Diaconu (fostul șef ANAF) am atras atenția, cu cifre și date concrete, că există o gaură din ce în ce mai mare în bugetul țării! Se pare că am avut dreptate!”, a scris fostul premier.


Ponta a mai precizat că "principalele cauze” care au dus la existența acestei "găuri în bugetul țării” sunt: "trădarea gigantică de la Fondurile Europene (când România nu a mai luat niciun ban ca să rămână disponibili pentru alte cheltuieli ale Comisiei Europene); decapitarea conducerii și aducerea la șefia ANAF a unor oameni controlați de multinaționale; paralizarea tuturor investițiilor publice centrale și locale «de frica DNA»!”.

Social-democratul a susținut că fostul premier Dacian Cioloș, alături de Anca Dragu, Cristian Ghinea și Klaus Iohannis trebuie să dea socoteală în această chestiune.

"Sigur că trebuie să răspundă Cioloș, Dragu, Ghinea, etc! Dar să nu uităm cine, cum și de ce a adus la putere acest Guvern - KLAUS IOHANNIS!”, a conchis Victor Ponta.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seară că ”este foarte posibil” ca luni să inițieze o comisie parlamentară de anchetă în fața căreia să fie chemați fostul premier Dacian Cioloș, fostul ministru de Finanțe, Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fuscal pentru a da explicații în legătură cu rectificarea bugetară din noiembrie 2016.

 
Liderul PSD a spus că din cauza acelei rectificări bugetare din noiembrie 2016, bugetul pe 2017 va avea cu zece miliarde de lei mai puțin.
 
Fostul premier Dacian Cioloș afirmă că ”gaura” în buget invocată de Liviu Dragnea nu există și acuză PSD că ”își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă”. Cioloș îi transmite un mesaj direct liderului PSD: ”Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit și plătesc taxe, ne veți îndatora țara și viitorul. Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședință de Guvern?”.