ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta, fostul prim ministru al României, a analizat primele cifre oficiale ale încasărilor la bugetul de stat pe luna ianuarie, care au consemnat un excedent bugetar, chiar dacă anul trecut s-a luat decizia micșorării TVA și alte măsuri pe care alții le-au criticat și le-au văzut drept populiste.

Acesta a avut o reacție extrem de dură la adresa celor care au criticat politicile propuse și implementate de Guvernul pe care l-a condus până în luna noiembrie a anului 2015, atunci când după ce a demisionat a fost înlocuit de Dacian Cioloș.


”Update - 1 MILIARD de RON ( peste 200 milioane EURO) incasate in plus la buget in Ianuarie 2016 doar din TVA - desi a scazut cota de la 24 la 9% !!!
Incasari din CAS cu 11% mai mari desi am scazut cu 5 puncte procentuale!
Incasari din accize mai mari cu 16% prin reorganizarea ANAF si activitatea Directiei Antifrauda!

Din acesti bani s-au acoperit fara nicio dificultate cresterile meritate de salarii de 25% educatie si sanatate, si 10% restul sectorului bugetar!

Si cu siguranta , daca exista vointa politica , reprezinta baza sustenabila pentru legea salarizarii si noi masuri de scadere a CAS!

Sunt foarte mandru ca am avut mintea si curajul sa implementam aceste masuri economice si sociale - si ca am rezistat la toate criticile si atacurile din tara sau afara / toti impostorii, urechistii si"apostolii austeritatii" ( genul Ionut Dumitru si alti basisti sinistri) ar merita tavaliti prin smoala, umpluti cu pene si fugariti prin piata publica