ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Comitetului Iudeo American de a-l premia pe șeful statului român este, în opinia mea, cât se poate de bizară. În cei aproape trei ani de mandat, Președintele Klaus Iohannis nu numai nu a făcut nimic pentru apărarea democrației, libertății și a statului de drept dar a și pus în pericol prin atitudinea sa părtinitoare, stabilitatea socială.
 
A două zi după tragedia din clubul Colectiv, liderul de la Cotroceni a lansat prin intermediul mass media sloganul "Corupția Ucide” dând astfel undă verde protestelor care au dus la înlăturarea la presiunea străzii a unui guvern care în ciuda incompetenței de care a dat dovadă în multe domenii de activitate, nu s-a făcut vinovat de producerea tragediei. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe hârtia care parafat demisia lui Victor Ponta, iar președintele Iohannis i-a și primit la Palatul Cotroceni pe protestatarii din diverse ONG-uri, autointitulați luptători împotriva corupției. Indivizi care până atunci se manifestaseră prea puțin sau chiar deloc în spațiul public au cerut pe un ton ultimativ dizolvarea Parlamentului, organizarea de alegeri anticipate și, lucru fără precedent, intervenția în problemele Bisericii Ortodoxe în scopul înlăturării Patriarhului Daniel - vinovat, chipurile, că ar fi interzis preoților să țină slujbe în fața clubului Colectiv - toate acestea conturând tabloul unei acțiuni de forță îndreptate împotriva ordinii de stat.

În momentul în care guvernul de tehnocrați condus de Dacian Cioloș, cățărat pe „cadavrul” guvernului Ponta, a fost înlocuit în urmă alegerilor parlamentare din decembrie 2016 cu cabinetul Grindeanu, liderul de la Cotroceni s-a aflat în mijlocul manifestanților  care voiau înlăturarea de la putere a partidului legitimat prin alegeri sub pretextul aceleiași lupte împotriva corupției. Printre „românii mei”, așa cum i-a numit președintele Iohannis pe demonstranții anti-PSD, nu s-au numărat și cele trei milioane de cetățeni cu drept de vot care au susținut inițiativa Coaliției pentru Familie. Aceștia au fost catalogați drept "fanatici religioși” de către același șef de stat despre care Constituția spune că este președintele românilor, nu doar al unei minorități. Mai putem afirma în aceste condiții că domnul Klaus Iohannis a fost premiat pentru apărarea democrației, libertății și a statului de drept? Nu, ci, mai degrabă, pentru obediență

Opinie semnată Vlad Mateescu