ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de decorare a patru luptători anticomuniști, în ziua în care a fost inaugurat monumentul ”Aripi”, dedicat celor care s-au opus regimului anticomunist, cei decorați fiind Nicolae Tomaziu, Elena Ion-Arnăuțoiu, Nicolae Ciurică și Dumitru Moldovan

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 30 mai a.c., cu ocazia inaugurării monumentului «Aripi», dedicat memoriei luptătorilor din rezistența anticomunistă (1945-1989), decretul de decorare a unor foști deținuți politic”, informează Administrația Prezidențială. 

A fost conferit Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de cavaler ”în semn de înaltă apreciere a înaltei ținute morale, pentru demnitatea cu care au militat pentru democrație, plătind cu propria lor libertate pentru curajul de a se fi împotrivit regimului totalitar comunist”, preacuviosului părinte Nicolae Tomaziu, doamnei Elena Ion-Arnăuțoiu, domnului Nicolae Ciurică și domnului Dumitru Moldovan.