ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis i-a oferit lui Eduard Hellvig, directorul SRI,  cu ocazia Zilei Naționale a României, Ordinul Național „Steaua României în grad de ofițer” informează Cotidianul.

Gestul vine după ce jurnalista Sorina Matei a publicat o listă de ofițeri din SIE și SRI avansați în grad de către Președinte, imediat după alegerile prezidențiale. Gesturile vin în contextul în care oponenții politici și nu numai, l-au acuzat pe Iohannis că este sprijinit din umbră de către serviciile de informații, iar aceste gesturi nu fac decât să dea apă la moară.

Tot vineri, Iohannis i-a decorat pe Sorin Cîmpeanu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, pe Mircea Dumitru, rectorul Universității București și Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Președintele Klaus Iohannis a oferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer fostului director în perioada 2009-2017 la Fundația Europeană de Formare, Madlen Șerban.

Totodată, au fost decorați cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler: Dumitru-Cristian Hatu, președinte și membru fondator al Centrului de Evaluare și Analize Educaționale; Carmen Lică, director executiv al Asociației Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională; Liliana Romaniuc, președinte al Asociației Române de Literație; Daniela Vișoianu, președinte al Federației Coaliția pentru Educație; Roxana Măriuca Talpeș, liderul grupului pe educație din cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României; Marin Cazacu, violoncelist, manager al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”; Mihai Constantinescu, director al agenției „Artexim”; Doina Lemny, critic de artă, curator și muzeograf, Musée National d’Art Moderne din Paris; Dorin Ștefan, profesor universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

Totodată, Iohannis a conferit:
„-Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași;
-Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer Universității de Vest din Timișoara.
-Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler Universității „Lucian Blaga” din Sibiu”.

Klaus Iohannis a declarat în discursul său că universități precum cea de Medicină „Grigore T. Popa” de la Iași și Universitatea de Vest din Timișoara au contribuit la „atingerea multor deziderate pe care românii le-au exprimat de-a lungul timpului”.