Dacă ar fi să dau crezare acelora care l-au cunoscut îndeaproape aș spune că Nicușor Dan a fost în anii studenției un susținător al valorilor creștine și naționale care au stat la baza Pieței Universității, fenomen unic în Europa de Est la vremea respectivă.
 
Dar viața l-a purtat prin țări străine care i-au oferit nu numai posibilitatea de a studia matematica la nivel înalt, ci și de a-și însuși o ideologie opusă mentalității în care a fost crescut și educat. Și iată-l pe presupusul "golan” de odinioară pentru care libertatea însemna creștinism, transformat în adept al neo-marxismului cultural, doctrina care pune în antiteză religia și libertatea.
 
Din această postură, Nicușor Dan s-a instalat sau, mai corect spus, a fost instalat în fruntea unui partid hibrid a cărui orientare politică se subscrie devizei, "Totul este permis în numele Drepturilor Omului”, adaptare a vechii lozinci bolșevice "Totul este permis dacă servește intereselor proletariatului”. 

După teoria psihanaliștilor care constituie, cel putin pana la un punct, varianta laică a învățăturii creștine despre psihicul uman, principiile care au fost sădite în ființa omului și care i-au modelat caracterul nu pot fi șterse întru totul, în ciuda schimbărilor survenite prin influența mediului. Mai mult, aceste principii așteaptă momentul potrivit pentru a se manifesta din nou în conștiință. Înclin să cred că un astfel de lucru s-a petrecut cu Nicușor Dan în clipa în care și-a îndemnat colegii de partid să se abțină de la a-și exprima prin vot opțiunea în legătură cu Referendumul privind modificarea Constituției, ceea ce în contextul respectiv poate fi interpretat ca o opțiune a liderului USR pentru familia tradițională.
 
Demisia pe care a înaintat-o în semn de protest față de decizia conducerii partidului de a vota împotriva organizării Referendumului nu face decât să confirme aceasta supoziție. 
Chiar dacă poate părea exagerat ceea ce afirm, cred că gestul lui Nicușor Dan este nu doar unul de onoare, ci și un pas spre normalitatea spirituală. Concret, ex-liderul USR are acum șansa de a se ridica din „patul” unei ideologii otrăvitoare de suflet și de a umbla liber, nu ca un anarhist, ci ca un creștin.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews