Anunțată de un jurnalist român la începutul lunii noiembrie, vizita lui Steve Bannon în România este o realitate, ActiveNews poate să confirme în exclusivitate.

Sursele contactate de ActiveNews din zona Partidului Republican au confirmat faptul că Steve Bannon urmează să descindă la București, dar nu au oferit și o dată pentru sosirea fostului consilier al președintelui Donald Trump în Capitala României.

„După ce a fost în Europa de Vest pentru a-și pune la punct „Mișcarea”, e doar firesc ca Bannon să facă următorul pas: Europa de Est”, ne-a declarat sursa americană.

Acesta a precizat însă că Bannon nu se va bucura de sprijinul PSD-ului și al noului ambasador american la București pentru a-și crea noua formațiune naționalist-conservatoare, așa cum afirma jurnalistul Cătălin Tache în Național.

Rămâne de văzut pe cine se va baza Bannon, având în vedere că în România nu există momentan niciun partid cu o doctrină conservatoare, naționalistă, asumată.

Recent, Bannon a anunțat că va lucra cu premierul Ungariei, Viktor Orban, până la alegerile europarlamentare din 2019.

Steve Bannon este fost redactor-șef al publicației conservatoare Breitbart.com și a fost unul dintre liderii de campanie ai Președintelui Donald Trump. Ulterior, Trump l-a eliberat din funcție pe Bannon, iar acesta a pornit printr-un turneu european pentru a pune bazele unei mișcări naționaliste pan-europene, The Movement („Mișcarea), cu scopul declarat de a lupta împotriva rețelei „societății deschise” a lui George Soroș.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.