ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Charta 77 a fost o acțiune de dizidență comunistă a unor intelectuali din Cehoslovacia. La noi, Paul Goma s-a solidarizat imediat, public, cu Charta 77. În februarie 1977 el îi adresează lui Ceaușescu o scrisoare deschisă (prin trei posturi de radio din afară) – scrisoare fabuloasă prin curaj dar și prin sarcasmul la adresa dictatorului locului. Redau un fragment din scrisoare (prin care Goma îi cerea lui Ceaușescu să se solidarizeze și el cu Charta 77), cu mențiunea că despre acest act de curaj al lui Goma ne-a reamintit Lucian Postu, în Cotidianul lui Nistorescu. (Bravo, d-le Cornel, vezi că se poate? Și pe mine m-ai suprimat că n-am vrut "s-o las mai moale cu Securitatea"...) Așadar, Paul Goma: „Domnule Ceaușescu, înțeleg că înalta Dumneavoastră semnătură nu va accepta niciodată să se așeze lîngă a unui simplu cetățean – și încă a unui scriitor (și acela fără talent). Dar chiar dacă se va întîmpla această minune, ce se poate face numai cu două semnături? Ar putea semna și soția mea, dar situația nu se va schimba: dacă s-au găsit 30 de unguri, atunci, proporțional, ar fi nevoie de 90 de români semnatari. Hai 50; măcar 10. Dar de unde atîția? V-am mai spus: românii se tem de Securitate. Rezultă că, în România, doi inși nu se tem de Securitate: Domnia Voastră și cu mine. Dar, după cum v-am mai spus: numai două semnături…”

*La meciurile Simonei Halep am emoții, în timp ce rugăciunile mi le fac de parcă aș recita o poezie oarecare. Creștin îmbunătățit, ce mai...

*Pare că nimic n-a devenit mai periculos decât să-i critici pe Iohannis și pe cei din Forumul său German (cu al lor tun imobiliar de miliarde de euro). Ziariștii sunt hăituți cu zecile de numitul Forum – iar judecătorii, de prezidentul cu morgă de dictator. Judecătoarea Mădălina Dârdeci, președinta Secției a VI-a civilă a Tribunalului București, a fost dată pe mâna Inspecției judiciare pentru că și-a permis să spună ceea ce toate asociațiile de judecători și procurori, dar și întreaga presă, au spus: anume că numirile de șefi la Parchete au fost făcute abuziv. Ce ignoră gealații lui d-lui Iohannis e că judecătoarea a exprimat opinia respectivă fără nicio legătură cu "exercitarea atribuțiilor" (în înțelesul art 9 alin 2 din Legea Statutului judecătorilor și procurorilor).

*Promit să renunț pe loc la credința mea dacă cineva îmi răspunde altfel decât glumind la această banală întrebare: Dacă nu Dumnezeu, atunci cine și cum a creat Universul?

*Calea cea mai scurtă pentru căderea Guvernului, pe care Iohannis și-o dorește cu înfrigurare, e demisia lui Orban. De ce nu vrea Orban să demisioneze? Cum de ce? Pentru că nu vrea!

*Cineva mi-a zis: "Dacă vrei să te convingi că Dumnezeu există, fă cel mai mic pas către El".

*Toată ziua cu "România normală"-gură, i-ați auzit Domniile Voastre vreodată pe Iohannis și pe liberali să zică un singur cuvânt împotriva lui Iliescu și Băsescu, cele două mari orori ale României așa zis post-comuniste? Primul și azi la vârful PSD, iar al doilea sfidând prin lipsă de rușine, pe la toate televiziunile, o țară-ntreagă de care și-a bătut joc. Nu cumva această tăcere și acest non-combat ne vorbesc despre o complicitate străbătând cele trei decenii de mizerie de după Decembrie 1989?

*Șefa tineretului liberal a întrebat dacă doctorul Beuran chiar salva vieți. Așa că vin și eu și o întreb pe ea: Dar tu, fată, chiar ești proastă? Și, apropo de prostie, nu ți-a zis nimeni că ești făcută grămadă când spui "spirit de glumă"?

*Domnilor judecători, domnilor procurori, nu vă amăgiți, înaintea Dreptului Judecător nu veți putea răspunde că ați batjocorit dreptatea din ordinul securiștilor sau al serviciilor străine!

*comandant suprem lege marțială suprimat drept liberă circulație virus chinez. înaintaș moș teacă oprit epizootie graniță companie răcani.