ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*La europarlamentarele tocmai încheiate europenii au dat Bruxellesului un cartonaș galben-portocaliu (mai ales italienii, britanicii, francezii, polonezii, ungurii ș.a.). 

*Acasă, dacă ne uităm în istoria democrației românești vedem ușor că românii nu sunt oameni ai spectacularului în politică. Ce să însemneze atunci rezultatul senzațional de duminică? Foarte probabil ceva ce nu are foarte multă legătură cu modelul politic definindu-i pe români. Așadar probabil o intervenție ce a falsificat, direct și indirect, material și intelectual, voința oamenilor. Mă gândesc, între foarte multe altele, la investițiile uriașe în publicitatea media făcute de "victorioșii” PNL și USR+. De unde aceste sume? Nu cumva găsim explicația în faptul că cele două partide au fost aliatele multinaționalelor, Bruxellesului și sistemului subteran securist în războiul lor, pe față și extrem de dur, cu majoritatea PSD-ALDE? Și, mai departe, nu cumva de aceea și Dragnea e deja după gratii iar ALDE scos din Parlamentul European?

*Apropo de publicitatea electorală, ce e adevărat e că PSD și ALDE s-au dovedit complet rămași în urmă la capitolul publicitate prin social media și publicațiile on-line, mizând în principal pe modalitățile clasice (afișaj, televiziune etc). În timp ce mediul virtual a fost și este dominat copleșitor de fiii Securității cu ale lor softuri de ultimă generație. La fel cu ale lor publicații web, multe cu informații aproape în timp real și cu cele mai rafinate metode de manipulare (aici implicarea serviciilor a fost mai evidentă ca în orice altceva). 

*În preștiința Sa, Dumnezeu a știut că libertatea absolută pe care mi-o va dărui Îl va costa moartea pe cruce, ca să mă răscumpere. Înțeleg aceasta, și totuși nu mă cutremur, și nici nu mă îndrept.

 
*Malaxorul falsificării alegerilor a implicat și o resursă redutabilă, de mai nimeni știută însă. În marile orașe secțiile de votare au fost înțesate cu operatori de calculator "propuși" de comitetele blocurilor (până în 89 controlate de Securitate iar apoi de SRI). 

*Simpatia pentru Monarhie se situează la circa 40%. Să fie chiar atât de mare dezastrul în politica de la București încât nimeni să nu dea atenție acestei realități? 

*Netul e plin de cei ce se bucură de victoria Securității (PNL-ul beizadelei securiste Orban și USR+ul lui Cioloș, securistul din portița d-nei Cornea). Spune-mi cu cine simpatizezi ca să-ți spun cine ești. 

*Dacă mă uit la ultimii ani parcă nimic nu mi se pare mai normal decât să te cheme Blandiana și să-i susții pe securiști. Cum care securiști, nu tocmai v-am spus? 

*La Oradea, în plină campanie electorală, statuia lui Mihai Viteazul a fost înlocuită la repezeală cu cea a Regelui Ferdinand. Prima urmează să fie amplasată în alt loc, iar a doua a fost repusă pe locul de unde au înlăturat-o comuniștii. Disensiunile, venind de la sine, au culminat cu absența Armatei (condusă vremelnic de un pesedist) de la dezvelirea statuii Regelui. La ceremonie, alături de municipalitatea liberală și de reprezentanții Bisericilor Ortodoxe, Catolice și Greco-Catolice, a fost prezent și Principele Radu. Episodul a fost încă unul rușinos pentru politicieni, și unul nedemn pentru Armată; Armată care până la comunizarea sa a avut mereu în frunte Crucea și Coroana. În sfârșit, cred că singura care ar fi putut evita disensiunile era Casa Regală, cerând organizarea evenimentului trei zile mai târziu, când alegerile se vor fi încheiat deja. 

*Puneți-vă vestele anti-glonț: „Cine nu crede în viitorul Europei e dușmanul ei" (Președintele Republicii Franceze). 

*Familia Regală îl va însoți pe Papa Francisc la Catedrala Națională și la Blaj. România normală, România regală... 

*Apropo de condamnarea lui Dragnea, cazul nu e deloc închis, urmează decizia CCR. Iar dacă CCR va decide că instanța supremă a încălcat legea în privința constituirii completurilor de judecată (ceea ce mie mi se pare de-o evidență orbitoare) atunci Dragnea va avea cel mai bun temei pentru o contestație în anulare (Codul de procedură penală, art 426 lit d: completul de judecată nu a fost compus potrivit legii).

*La secția de votare, întrebat a doua oară de operatorul de calculator dacă nu votez și la referendum i-am răspuns: „Iohannis e mut iar dvs sunteți surd?”

*În fața agresiunii neo-marxist imperialiste e stringent ca Biserica și Coroana să lucreze împreună.