ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Anul acesta BNR a pus în circulație o monedă de 50 de bani cu simbolistică regală – aversul cu imagini ale primei vizite a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria în Transilvania unită cu Țara (la Oradea, în 23 mai 1919) iar reversul cu chipul Regelui Ferdinand. Decizia BNR și a guvernatorului Isărescu a făcut posibil ca la acest nivel firul istoriei să fie reînnodat de acolo de unde ocupantul sovietic l-a rupt samavolnic în urmă cu șapte decenii. Un fapt care miră totuși e că, deși pusă în circulație în vară (mai exact pe 27 august) – și deși tirajul a fost unul substanțial, 5.000.000 de bucăți – moneda poate fi găsită extrem de rar; la un supermarket mi s-a spus că o astfel de monedă poate fi găsită la circa 200-250 dintre celelalte. Poate că n-ar fi lipsit de interes ca responsabilii BNR să vadă dacă nu cumva actul său indiscutabil salutar se poticnește pe undeva în birocrație sau poate chiar în rea-intenție.  

*Dacă o zi întreagă îmi las mintea de capul ei, o zi întreagă macină numai aiureli.

*Puțină atenție aici: să nu vă mirați dacă, albit în prealabil la ICCJ de securism, infamul Băsescu va ajunge în curând șef la PNL.

*S-a întâmplat ca și în vara și toamna aceasta să călătoresc prin țară. Unde, cu tot cu București, n-am văzut mai mult de 10 echipe strângând semnături pentru actualii candidați la Cotroceni; vreo două dintre ele nici nu vreau să vă spun ce le-au auzit urechile. De unde atunci cele 4 milioane de semnături pe care numiții pretind că le-au depus reglementar? Chiar poate cineva să creadă că au semnat 25% din cei cu drept de vot? Nu cumva se ridică și aici aceleași mari semne de întrebare ca și în cazul imenselor averi ale baronilor PSD, a d-lui Iohannis și în general ale tuturor grangurilor politici? Țară sărmană, răpusă de minciună și hoție...
 
*Continuă șirul gesturilor incredibile ale incredibilului Aurelian Pavelescu, care recent a anunțat că PNȚCD va susține candidatul PSD la prezidențiale. După Revoluție mi-au trebuit două luni să mă lămuresc ce e cu Iliescu, Roman și ai lor. Moment din care întreaga-mi simpatie politică și toate speranțele mi le-am îndreptat spre acest partid. Membru în conducerea Alianței Civice, m-am aflat, în Convenția Democratică, timp de aproape un deceniu, alături de liderii PNȚCD în efortul constituirii unei alternative la totalitarismul către care tindea FSN-ul uzurpator. Toate acestea și încă multe altele m-au făcut să nu privesc nepăsător la cele ce se întâmplau cu acest partid în cei mai bine de zece ani de când Pavelescu se află la conducerea lui. O discuție cu el, pe care eu am inițiat-o la un moment dat, dar și toate acțiunile lui, care fac ca partidul să fie ținut captiv într-o stare deplorabilă de mai bine de zece ani, m-au condus la o convingere în care mă întăresc continuu: ceea ce face Aurelian Pavelescu e un mixt de rea-intenție și de iresponsabilitate. Pe care numai cei asemeni închipuitului succesor ai lui Maniu nu le văd. Între ei eternul duplicitar Marius Ghilezan, care, recent, în România liberă, a aplaudat cu spume susținerea candidatului PSD (urmaș demn al FSN-ului dușman de moarte a PNȚCD). Gestul lui Ghilezan are, însă, cel puțin o aparență rațională, de vreme ce el a fost, ani mulți la rând, beneficiarul unor sinecuri mănoase sub PSD, la Avocatul Poporului, de exemplu – unde neclar e doar ce calificare și experință profesională l-au putut recomanda.

*Comisar european, nevasta lui Crin. Îndoliate Doamne, nu v-am spus eu că Don Juan și-o trage cu Băsescu și Securitatea?

*Auziți infamie la agitatorul #rezist Andi Moisescu: „Orice om deștept care nu votează dublează puterea votului unui prost". Cu alte cuvinte, după logica ipochimenului cei ce votează sunt niște proști.

*D-nii Iohannis și Orban sunt împotriva amantelor din ministere întrucât dânșii sunt de dreapta.

*E clar, totuși: m-am pricopsit cu o idee fixă de care numai un psihiatru mă mai poate scăpa: ce semnături sunt alea depuse de prezidențiabili reprezentând circa 25% dintre românii cu drept de vot? Poate să mă ajute cineva cu un apel la 112?