Biroul de Cercetări Sociale (BCS) a dat publicității un barometru preelectoral al Municipiului București, sondaj realizat în perioada 2-14 septembrie 2016. ActiveNews a scris deja despre intențiile de vot ale locuitorilor Capitalei, acum însă vă facem cunoscute câteva dintre opiniile bucureștenilor pe anumite subiecte fierbinți ale societății românești.

Astfel în ceea ce privește discuția despre migranți, peste 66,1% dintre bucureșteni nu sunt de acord ca țara noastră să primească refugiați. Deși Europa pare să treacă printr-un val de euroscepticism, românii se arată favorabili actualei structuri europene:  peste 73,9% dintre bucureșteni doresc ca România să rămână în UE, în timp ce doar 11,8% ar vrea ca țara să iasă din blocul comunitar.

În ceea ce privește măsurile de luat, cea mai apreciată este una despre care actualii politicieni nu suflă un cuvânt: 92,9% dintre bucureșteni doresc recuperarea proprietăților privatizate sau retrocedate fraudulos și pedepsirea celor vinovați. De asemenea, peste 90% dorește susținerea capitalului și a întreprinderilor românești. Aproximativ același procent dorește reindustralizarea României, dar și a apărarea românilor plecați la muncă în străinătate. Oprirea vânzării pământurilor și a resurselor către străini este dorită de 87,5% dintre locuitorii Capitalei. 

Apărarea românilor din Basarabia și din vecinătate este dorită de 85,8% dintre români, un procent aproape identic înregistrând și năzuința de a se cultiva demnitatea națională în școală.

Interzicerea propagandei anti-românești este dorită de 77,7% dintre bucureșteni, precum și interzicerea migrațiilor străine pe teritoriul țării.

Interesant este și răspunsul bucureștenilor la propunerea ca Marian Munteanu să fi fost candidat al PNL la Primăria Capitalei: conform sondajului, fostul lider al studenților ar fi obținut 16,5% dintre voturi. Candidatul pe care PNL l-a preferat lui Munteanu a obținut la ultimul scrutin doar 11,1% din voturi.
 
Rezultatele barometrului realizat de BCS pot fi consultate aici.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews