ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soțul personajului politic Diana Șoșoacă și purtătorul numelui și „brandului” Șoșoacă, afirmă duminică, într-un comunicat de presă, că soția sa l-a suspendat din conducerea partidului printr-o decizie „ilegală”, că nu este șantajat de serviciile secrete și că senatoarea Diana Șoșoacă conduce partidul prin „abuzuri” care vor provoca, dacă nu sunt oprite, distrugerea partidului, transmite site-ul ȘtiripeSurse.

Citiți ȘOC ÎN SOS: Diana Șoșoacă și-a suspendat soțul din partid și i-a cerut de urgență toate actele și ștampila SOS-ului

„Am aflat despre această Decizie din presă”, își începe Dumitru-Silvestru Șoșoacă pledoaria, acesta spunând că decizia suspendării sale, luată de soție, senatoarea Diana Șoșoacă, este „ilegală” și „nu are consecințe juridice” pentru că suspendarea sa din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului.

„Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid”, adaugă soțul senatoarei.

El respinge afirmațiile Dianei Șoșoacă legate de influența serviciilor secrete.

„Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid”, a precizat Dumitru-Silvestru Șoșoacă.

Soțul Dianei Șoșoacă mai spune că își va continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte și apreciază că partidul SOS România, condus de soția sa, „nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare”.

„Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim”, conchide Dumitru-Silvestru Șoșoacă.

Vedeți și Ce a putut să spună Cristoiu despre Șoșoacă: Este o dronă a Sistemului care se bășește cu gaz sarin! - VIDEO