ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD se leapădă de proiectul de lege privind parteneriatul civil, scrie Hotnews.ro, citând surse politice.

Conform acestora, partidul de guvernământ nu va mai susține un astfel de demers, după ce Referendumul pentru Familie nu a fost validat. Procedura de depunere în Parlament al proiectului de lege s-a amânat, scrie Hotnews.

Hotnews scrie că PSD nu mai este dispus să susțină parteneriatul civil, deoarece a fost văzut ca o compensație pentru eventuala validare a Referendumului. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Liviu Dragnea nu mai este interesat de acest proiect, notează sursa citată.

Întrebat dacă legea parteneriatului civil mai este susținută de PSD, Liviu Dragnea a spus că nu cunoaște proiectul de lege. "Nu am văzut proiectul de lege. Vom discuta în Comitetul Executiv dacă vom susține acest proiect și când să înceapă procedura parlamentară", a declarat Dragnea miercuri a Parlament. 

Sursele citate HN afirmă că proiectul inițiat de CNCD trebuia depus pe 17 octombrie în Parlament, dar acest lucr nu s-a mai întâmplat. De altfel, se pare că parlamentarii PSD nu vor să audă de așa ceva.

„O negociere pentru proiectul de lege este greu de purtat pentru că parlamentarii sunt conservatori. De exemplu, senatorii nici nu vor să audă despre asta, dar Camera Deputaților este forul decizional. Este greu să obțină voturile necesare", au spus sursele citate de Hotnews.

PSD ar fi al doilea mare partid care se disociază de parteneriatul civil, după ce PNL a făcut acest pas.