ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că patronul postului România TV, Sebastian Ghiță, a fost achitat de justiție datorită dezvăluirilor în care incrimina diferite persoane. Afirmația a fost făcută luni seara de fostul președinte la emisiunea Romania 9 de la TVR1.

"Ghiță a fost achitat ca să nu mai vorbească. [...] Vă iau dosare similare cu al lui Ghiță în care s-au dat condamnări de 6-7 ani, în care nu sunt probe, dar este 'judecata înțeleaptă' a procurorului și pe denunțuri. Deci dacă ar fi fost tratate la fel și alte dosare, aș fi spus...da, domnule", a declarat fostul președinte în direct la TVR1.

Băsescu a mai spus că Sebastian Ghiță va veni în țară "când va vrea el, după ce va fi achitat în toate dosarele".

Fostul deputat Sebastian Ghiță se află la Belgrad, unde a fost reținut pe 14 aprilie. A fost eliberat la sfârșitul lui mai, după ce  a plătit o cauțiune de 200.000 de euro. A fost eliberat cu două condiții: să nu părăsească teritoriul Belgradului și să se prezinte la Poliție de două ori pe lună, în data de 1 și în data de 15.
 
La începutul acestui an, Sebastian Ghiță făcea o serie de acuzații, difuzate înregistrat la România TV, în care lansa acuzații grave la adresa procurorului-șef DNA, L.C. Koveși sau a fostului adjunct al SRI, generalul Florian Coldea.