ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-vicepreședintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, a precizat, sâmbătă, că deprecierea leului este "o fluctuație temporară", care nu a fost creată de situația economică sau politică din România, informează Agerpres.

„Creșterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuație temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internațional al fluctuațiilor de cerere și ofertă, a avut de suferit și leul românesc. Am avut o discuție cu ministrul Finanțelor și care a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluția economiei românești, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluțiile euro în plan regional", a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Banca Națională a României a anunțat, vineri, că moneda unică europeană a depășit un prag istoric: 4,8026 lei. Este pentru prima dată când leul se depreciază până la acest nivel. Și dolarul american a atins un nou nivel record în raport cu leul românesc: 4,4462 lei pentru un dolar, al nouălea maxim istoric înregistrat în 2020 de moneda americană.