ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După Andrei Caramitru și USR, și UDMR cere premierului Ludovic Orban să solicite ministrului de Interne anularea acordului cu BOR, avertizând că relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și ar putea avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese.

Potrivit unei luări de poziție a UDMR transmisă, miercuri, Marcel Vela ignoră starea de urgență și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației.

„Prin noile decizii anunțate, ministrul de Interne se pregătește, practic, să anuleze toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației. În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese”, se arată în comunicat.

UDMR susține că acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent.

„Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia. (...) Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgență, menținerea măsurilor restrictive și întârzierea reluării activităților economice”, se mai arată în luarea de poziție a UDMR.

Totodată, reprezentanții Uniunii consideră că măsura este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant fiind cu atât mai regretabil că a fost decisă acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.

„Paște binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor și al familiilor, dar și pentru al oamenilor din toată țara, prietenii noștri ortodocși vor înțelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricțiilor nu se va ajunge decât la agravarea situației. Prin urmare, îi rugăm să rămână și să sărbătorească acasă!”, au conchis reprezentanții UDMR.