Articolul Alinei-Mungiu Pippidi despre cazul familiei Bodnariu naște reacții peste reacții. Autoarea piesei "Evangheliștii" (piesă de teatru blasfemiatoare în care autoarea își bate joc de dogmele creștine) i-a catalogat pe susținătorii familiilor românești ai căror copii au fost confiscați de Norvegia, drept agenți ai Rusiei în Europa, afirmația fiind taxată dur de la cel mai înalt nivel.

Adrian Papahagi, unul dintre fondatorii partidului M10 al Monicăi Macovei, a comentat în termeni duri textul Alinei Mungiu. Papahagi este autor al volumului ”Boethiana medievalia”. În 2014, publică lucrarea "Wyrd: ideea destinului în literatura engleză veche". Este autor a numeroase studii pe teme de literatură antică, medievală și premodernă în periodice din țară și străinătate.

"Nu aș vrea să trăiesc într-o țară în care Alina Mungiu și gașca ei unită, salvatoare și curată să fie la putere. Komisarii sovietici ar fi mici copii față de acest monstru de aroganță, intoleranță și ideologie tâmpă. După ce ne-ar dărâma bisericile, ne-ar confisca pruncii, ne-ar vârî lesa securistă direct în creier, nu doar în mailuri și în telefoane, ne-ar da afară de la catedre și ne-ar băga la pușcărie, la reeducare, s-ar găsi vreun bou cu bască, promovat ideolog oficial, care să ne explice că nu e mare lucru. Prefer ca România să fie condusă de pișicheri corupți. Vanghelie e de o mie de ori preferabil lui Mungiu: incultura lor esențială este aceeași, doar gradul de alfabetizare diferă. Vanghelie măcar e mai tolerant și mai simpatic", a scris Papahagi pe Facebook.