ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat, Aurelian Pavelescu, a afirmat că recentele declarații ale Episcopului Giurgiului reprezintă cel mai dur mesaj al Bisericii Ortodoxe Române împotriva statului român, după 1990.

Acesta a criticat dur, în prezența a numeroși clerici, ierarhi și oameni politici, așa zisa lege antilegionară, dar și intenția construcției unei moschei la București.

În consecință, Aurelian Pavelescu îi cere lui Crin Antonescu să inițieze modificarea Legii 217/2015.

"Ii cer lui Crin Antonescu sa initieze modificarea L 217/2015, asa-zisa "lege anti-legionara" sau "anti-romanesca". Mesajul PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, cel mai dur dat, in numele BOR, impotriva statului roman dupa 1990.Pozitia PS Ambrozie este cea mai dura pozitie a Bisericii Ortodoxe impotriva statului dupa 1990, mai dura chiar decat de cea exprimata cu privire la Fundatia Gojdu. Chiar daca o asemenea pozitie, de esenta escatologica, nu-mi este permisa si n-o pot exprima, in forma ei actuala legea este insidioasa si produce o puternica inhibitie, in contra adevarului. PNTCD nu poate accepta nicio cautionare a regimului care i-a martirizat pe Maniu, Mihalache si alte sute de mii de membri si simpatizanti PNT!", a scris Pavelescu pe facebook.

Pavelescu spune că modificarea legii este necesară pentru evitarea de protestelor masive.

"Luand act de puternica tensiune care s-a instalat in spatiul public, care, mai ales dupa pozitia exprimata prin PS Ambrozie, poate conduce la mari proteste, victimizari si provocari, ii cer transant lui Crin Antonescu, dar si PNL, principalii responsabili de forma legii actuale, sa initieze, de indata, o lege de modificare, pentru indepartarea oricaror confuzii si suspiciuni. Crin Antonescu are datoria de onoare sa promoveze o asemenea modificare, un refuz reprezentand un act de lasitate si de lipsa de onoare politica, pe care istoria il va consemna", a conchis Pavelescu.