Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului.

În cuvântul său, Episcopul a atacat dur o serie de decizii luate în ultimul timp în România, inclusiv construcția unei moschei la București, dar și așa zisa lege antilegionară. Predica a fost ținută în fața a mii de oameni, dar și în fața comisarului european Corina Creţu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, dar și a senatorilor PSD de Suceava Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, dar şi a secretarului general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur şi vicepreşedintelui PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan.

PS Ambrozie a făcut aluzie la Victor Ponta, afirmând că pe unii îi lasă genunchii, aluzie la faptul că premierul României s-a operat de curând de genunchi.

"E o mare povară să duci neamul pe umerii tăi, spunea părintele Iustin Pârvu. Pe unii îi lasă genunchii", a spus PS Ambrozie, care a adăugat că unii s-au operat la genunchi.

"Bine ar fi să nu ne lase mintea, cugetul nostru românesc. Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor", a continuat el.

Despre legea antilegionară, Episcopul Giurgiului a spus: "Nu se poate să condamni intelectualitatea românească care a pătimit atât de mult şi despre care Petre Ţuţea spunea că nu poate descrie atrocităţile petrecute în temniţele şi închisorile româneşti pentru reeducare. (...) Nu putem să repetăm istoria pentru nişte epigoni".
 
PS Ambrozie a făcut afirmații asemănătoare și acum câteva zile, cu ocazia praznicului Schimbării la față a Domnului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews