ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea s-a întâlnit joi cu Donald Trump, președintele SUA, în cadrul unui dineu restrâs. Cei doi au avut un scurt dialog, redat de Dragnea pe pagina sa de Facebook: „I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!»", susține Dragnea.

Politica externă a fost una dintre temele principale ale campaniei alegerilor parlamentare din decembrie.

Președintele PSD a spus că trebuie schimbată atitudinea oficialilor, de a lua „notițe” din afara țării, cum ar fi de la Bruxelles, despre ce pot face sau ce nu pot face în România.

„În primul rând, eu vreau ca noi să schimbăm atitudinea noastră, de oameni care își iau notițe
. Așa ceva nu mai trebuie să se întâmple. Noi respectăm toate parteneriatele noastre, cred foarte mult în parteneriatul strategic cu SUA, cred foarte mult în toate parteneriatele cu partenerii noștri din UE, dar relațiile dintre noi trebuie să fie de respect reciproc și de avantaj reciproc", a spus Liviu Dragnea.

„Noi am fost parteneri loiali, au murit români pentru partenerii noștri, au fost răniți, pe care i-a plâns țara,  vrem să vedem și beneficii economice pentru România", a mai spus liderul PSD.

Liderul PSD a subliniat că „oficialii români nu mai trebuie să meargă nicăieri ca să ia notițe cu ce au voie și n-au voie să facă în țara lor". "Așa ceva eu nu susțin", a afirmat el.

Chiar dacă nu este într-o vizită oficială în SUA, cu siguranță că Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu vor avea întâlniri și cu oficiali americani în care se vor discuta probleme de actualitate. Scutul de la Deveselu, gestul lui Putin după întâlnirea cu Dodon sau Brexit-ul vor fi printre temele abordate de cei doi români la întâlnirile din SUA.