ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceliderul ALDE Varujan Vosganian cere Cabinetului Orban să facă rapid o rectificare bugetară pentru a ajuta firmele afectate de coronavirus, deoarece 10% din angajații români vor intra în șomaj tehnice. Deputatul le propune lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban să ceară 7 miliarde de euro de la UE.

„Solicit Guvernului să elaboreze cât se poate de urgent o rectificare bugetară, astfel încât să credem că măsurile care au fost luate noaptea trecută pot fi realizate”; a spus Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE.

Deputatul afirmă că, în acest moment, nu există destui bani pentru asigurarea șomajului tehnic.

„Potrivit estimărilor noastre, circa 10% din populația ocupată va intra în șomaj tehnic, ceea ce va însemna un efort bugetar pentru următoarele două luni de cel puțin două miliarde de lei, ceea ce este echivalentul a întregului buget pe tot anul. (...)Am propus ieri (miercuri – n.r.) o realocare a fondurilor bugetare din actualul exercițiu financiar al UE. (...) Reiau solicitarea către președintele României și către prim-ministrul Ludovic Orban să facă urgent diligențele necesare la Bruxelles pentru această realocare CUT care să poată direcționa cel puțin 6-7 miliarde de euro către susținerea economiei autohtone”, a mai spus Vosganian.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, „că Guvernul va asigura șomajul tehnic pentru companiile afectate de epidemie, adică 75% din salariul angajaților.