Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților a votat pentru adoptarea legea vaccinării obligatorii. Concesii importante obținute de opozanți: s-a renunțat la consimțământul prezumat și la decăderea din drepturi a părinților

Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților a votat pentru adoptarea proiectului vaccinării obligatorii, dar pentru a deveni lege, actul trebuie să primească votul Camerei Deputaților, informează TVR.
Proiectul de lege care va trimis spre adoptare nu mai conține prevederea consimțământului prezumat, unul dintre principalele puncte care a fost contestat de opozanții acestui act normativ.
De asemenea, s-a renunțat la pedepsirea cu „decăderea din drepturi” a părinților care refuză vaccinarea și la posibilitatea ca părinții să devină infractori dacă nu doresc să-și vaccineze copiii.
Cu toate acestea, proiectul conține o mulțime de amenzi pentru părinții care nu sunt convinși de vaccinare.
„Încă nu am terminat raportul, am terminat ședința comisiei în care am dezbătut Legea vaccinării. Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativității informării, de astăzi putem vorbi și despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimțământ prezumat, așa cum el era trecut inițial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligații rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătății, Caselor de asigurări și așa mai departe. Consimțământul prezumat ar fi însemnat că de la naștere oricine ar fi considerat că își dă consimțământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimțământ trebuie obținut”, a explicat președintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților, Florin Buicu, citat de Agerpres.
„Cea mai mare amendă este, din câte știu eu, de până la 10.000 de lei. Părinții care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, și anume o contraindicație definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există niște mecanisme prin care o dată la 3-4 luni li se va prezenta părinților care este situația, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”, a adăugat Buicu (PSD).
Ședința de discutare a acestui proiect a fost ținută secretă, nefiind invitați nici măcar parlamentarii care depuseseră amendamente la proiect. În ultimii patru ani s-au desfășurat numeroase proteste împotriva obligativității vaccinării, în întreaga țară, ultimul fiind ținut chiar luni, 2 martie, în fața Palatului Parlamentului. La protest au participat câteva sute de persoane.
După ce ani de zile proiectul a fost blocat de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, acum gruparea social-democrată a devenit principalul promotor al obligativității.
Proiectul Legii Vaccinării Obligatorii a fost adoptat de Senat în octombrie 2017.
Pe același subiect

PLANUL MERGE ÎNAINTE. Claudia Marcu: Ordin de la Comisia Europeană: Toată populația trebuie vaccinată! DOCUMENT

Jurnalistul medical care a recomandat acum șase luni Resveratrol, în loc de vaccinul lui Bill Gates pentru pandemia de variolă „prezisă” de miliardar, a murit acum trei luni. Belgia, prima țară care introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței

Dr. Robert Malone răspunde: Trebuie să ne fie FRICĂ de Variola Maimuțelor?
Recomandările noastre

Prima păpușă Barbie transexuală iese pe piață pentru a se alătura unicornului homosexualilor prezent azi în toate magazinele de jucării și în mâinile foarte multor copii din România

DOCUMENT: Bill Gates și OMS au „prezis” cu exactitate DATA apariției epidemiei de Variola Maimuței

Monseniorul Viganò: Dictatura Sanitară a OMS face parte din „lovitura de stat globală” a Marii Resetări

Vaccin, Război, Moarte - Rețeta Marii Resetări. Unde sunt fotografiile cu mortala monkeypox? Variola maimuței sau reacții adverse la vaccinul Covid? Cititorii ActiveNews sunt mai inteligenți decât „marii resetori”
Locații: București
Subiecte: Legea vaccinării obligatorii 2020 refuzul vaccinarii Vaccinarea obligatorie Vaccinuri periculoase
Organizații: Parlamentul Romaniei
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)