ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății lucrează la o rețea digitală globală de certificate sanitare (GDHCN) – un sistem tehnologic global interconectat care va fi utilizat pentru a recunoaște valabilitatea certificatelor de sănătate și a pașapoartelor de vaccinare. Experți au declarat pentru The Defender că sistemul este conceput pentru a restricționa libertatea oamenilor de a călători.

„În realitate, OMS nu așteaptă ca negocierile să fie finalizate”, a spus jurnalistul independent James Roguski. „Ei fac deja progrese privind construirea și implementarea unui sistem global conceput pentru a ne restrânge libertatea de a călători.”

„Negocierile” sunt o referire la întâlnirea care va avea loc luna viitoare la Geneva, Elveția, unde Grupul de lucru al OMS pentru Amendamentele la Reglementările Internaționale de Sănătate (WGIHR) urmează să înceapă negocierea cu privire la modificările propuse la Reglementările Internaționale în domeniul Sănătății (2005) (IHR/RSI). 

În total, au fost propuse 307 amendamente la RSI de către 16 entități, în numele a 94 de țări, inclusiv amendamente pentru a oficializa crearea unui sistem interconectat la nivel global de certificate sanitare, care ar fi recunoscut de toate statele membre OMS.

Roguski, care a investigat funcționarea OMS și negocierile propuse pentru modificarea RSI și „tratatul privind pandemiile”, a spus că, deși tratatul a atras mai multă atenție, amendamentele RSI conțin propuneri pentru astfel de „certificate”.

Autorul și gazda de podcasturi Frank Gaffney, fondatorul și președintele Centrului pentru Politici de Securitate, a împărtășit îngrijorările lui Roguski cu privire la amendamentele RSI și GDHCN.

Propunerile luate în considerare

Roguski a spus că propunerile WGIHR nu se limitează la pașapoartele de vaccinare, ci cuprind și certificate de profilaxie, certificate de testare, certificate de recuperare, formulare de localizare a pasagerilor și declarații privind sănătatea ale călătorilor.

„UE a preluat conducerea în implementarea acestei infrastructuri pentru populația europeană”, a spus Gaffney. Dar Forumul Economic Mondial, Bill Gates, Big Pharma, „și, nu în ultimul rând, guvernul Statelor Unite, OMS și ONU” sunt, de asemenea, susținători ai unui sistem global de certificate și pașapoarte de sănătate.

Francis Boyle, J.D., Ph.D., profesor de drept internațional la Universitatea din Illinois și expert în arme biologice, care a redactat Legea din 1989 împotriva terorismului bazat pe armele biologice, a declarat pentru The Defender că administrația Biden joacă un rol important în acest proces.

Boyle s-a referit la viitoarea sa carte, „Stopping the Globalists: WHO Worldwide Totalitarian Medical Police State” („Stoparea globaliștilor: Statul polițienesc medical totalitar al OMS impus la nivel mondial”), unde a scris:

„Pentru a zădărnici și apoi a reprima și înăbuși această mișcare masivă americană de rezistență civilă la COVID, administrația Biden a decis să apeleze la OMS pentru a procura de la ei atât un tratat, cât și un acord internațional pe care apoi să le aplice aici, în Statele Unite, pentru a anula al zecelea Amendament al Constituției SUA, care transferă controlul asupra sănătății publice funcționarilor statului aleși în mod democratic și poporului american”.

Roguski a întocmit o listă cu toate amendamentele RSI propuse pentru certificatele globale de sănătate sub orice formă, inclusiv o propunere din partea Indiei cu privire la „Articolul 23: Măsuri sanitare la sosire și la plecare”, care solicită „documente care conțin informații, în format digital sau fizic, despre teste de laborator”.

Între timp, propunerea Rusiei pentru articolul 23 solicită:

„informații privind itinerarul călătorului pentru a stabili dacă a existat vreo călătorie în sau în apropierea unei zone afectate sau alte posibile contacte cu infecția sau contaminarea înainte de sosire, precum și verificarea documentelor de sănătate ale călătorului, dacă acestea sunt cerute în temeiul prezentului regulament, inclusiv documente care conțin informații despre un test de laborator în format digital sau fizic, documente care conțin informații despre un test de laborator pentru un agent patogen și/sau informații despre vaccinarea împotriva unei boli, inclusiv cele furnizate la cererea statului parte, în formă digitală/electronică.”

O propunere din partea Indoneziei pentru „Articolul 31: Măsuri de sănătate referitoare la intrarea călătorilor” sugerează ca statele să solicite „examen medical, vaccinare sau alte [măsuri de] profilaxie sau dovada vaccinării sau a altei forme de profilaxie, fie în format pe hârtie sau digital... atunci când este necesar pentru a stabili dacă există un risc pentru sănătatea publică.”

De asemenea, o propunere a Republicii Cehe în numele statelor membre ale UE pentru „Articolul 36: Certificate de vaccinare sau altă formă de profilaxie” prevede: „Alte tipuri de dovezi și certificate pot să fie utilizate”, cum ar fi „certificate de testare și certificate de recuperare”, pentru boli „în care un vaccin sau o profilaxie nu au fost încă puse la dispoziție”.

Republica Cehă și statele membre ale UE au propus, de asemenea, ca „persoanelor supuse vaccinării sau altei forme de profilaxie în temeiul prezentelor reglementări să li se furnizeze un certificat internațional de vaccinare sau profilaxie... în format digital sau pe hârtie”.

OMS nu definește clar „vaccinul” și ignoră standardele de siguranță

Potrivit lui Roguski, articolul 21 din Constituția OMS coferă OMS autoritatea de a adopta reglementări, dar este vorba de un abuz de autoritate.

„Ei pot încerca să adopte un limbaj atât de vag încât «regulamentele» lor să le permită să «aprobe» orice «certificat» doresc”, a spus Roguski.

„Din punctul meu de vedere, cuvântul «reglementare» înseamnă a stabili standarde, a defini termeni. Presupune să se definească nomenclatura și modul în care este diagnosticată o boală.”

Cu toate acestea, Roguski a explicat: „[OMS] este pe cale să eșueze lamentabil în elaborarea reglementărilor pentru definirea standardelor. Un lucru pe care ar trebui să îl facă este să asigure siguranța tratamentelor și a ignorat complet [acest lucru esențial].”

Roguski a constatat că termenul „vaccin” nu este definit de OMS. În schimb, articolul 6 din RSI existent prevede că „vaccinurile … trebuie să fie de calitate adecvată” și să fie supuse aprobării OMS, iar „Certificatele conform acestei anexe sunt valabile numai dacă vaccinul sau profilaxia utilizată a fost aprobat[ă] de OMS”.

Deși articolul 1 al RSI existent „definește termenii folosiți în RSI”, Roguski a spus că termenul „vaccin” nu este definit acolo. „Aceasta a fost o greșeală foarte gravă care s-a permis să fie adoptată în RSI (2005)”, potrivit lui Roguski. „Este inacceptabil. Dacă nu definești un vaccin, ce este un certificat de vaccinare?”

În mod similar, dr. Meryl Nass, medic internist, epidemiolog specialist în chestiuni de război biologic și membru al Comitetului consultativ științific al Children's Health Defense, a spus pentru The Defender: „Dacă nu avem vaccinuri eficiente care să oprească transmiterea ocazională de la persoană la persoană, cum pot fi acestea justificate?”

Cu toate acestea, OMS face eforturi pentru a finaliza cu rapiditate GDHCN, definindu-l drept „o platformă open-source, bazată pe standarde robuste și transparente, care stabilesc fundamentele infrastructurii digitale de sănătate publică pentru dezvoltarea unei game largi de produse digitale pentru consolidarea pregătirii pentru pandemii și pentru a asigura o sănătate mai bună pentru toți.”

În timpul întâlnirii B20 din noiembrie 2022, „ministrul indonezian al Sănătății, Budi Gunadi Sadikin, a dezvăluit planul de a crea Rețeaua globală digitală de certificare în domeniul sănătății”, a spus Roguski.

Ulterior, Sadikin a cerut G20 să adopte un „certificat digital de sănătate recunoscut de OMS” care să permită publicului „să circule”.

Potrivit OMS, pandemia COVID-19 a servit ca un imbold pentru dezvoltarea GDHCN.

„Extinderea unor astfel de soluții digitale va fi esențială pentru a asigura o sănătate mai bună oamenilor de pe întreg globul”, susține OMS, menționând că GDHCN se bazează pe „infrastructura și experiențele legate de sistemul digital al Certificatului digital Covid al Uniunii Europene (EU DCC)”. Acest parteneriat OMS-UE a fost anunțat în iunie.

La rândul său, OMS afirmă că GDHCN „a fost conceput pentru a fi interoperabil cu alte rețele regionale existente” – adică alte pașapoarte pentru vaccinare dezvoltate în timpul pandemiei de COVID-19 și utilizate la nivel regional, inclusiv Cardul de sănătate SMART, o inițiativă a Vaccine Credential Initiative, folosită de 27 de state și teritorii din SUA și de nouă țări.

Google, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle și Clinica Mayo se numără printre susținătorii cardului de sănătate SMART, prin participarea lor la Inițiativă.

Roguski a spus că GDHCN „este o mișcare inteligentă” a statelor membre OMS, „pentru ca țările să nu fie nevoite să impună forțat vaccinurile asupra propriilor cetățeni”. În schimb, „ei ar putea cere ca fiecare țară să poată impune cerințe tuturor celorlalte țări, respectând în același timp liberul arbitru al propriilor cetățeni”.

Cu alte cuvinte, „nu trebuie să aveți un vaccin făcut, un certificat de testare, un certificat de recuperare sau un certificat de profilaxie atâta vreme cât rămâneți în țara dumneavoastră. Este un mod foarte inteligent de a înființa o închisoare digitală... și de a încălca drepturile tuturor”, a lămurit el.

Potrivit lui Roguski, amendamentele propuse vor legitima și „cercetarea pentru crearea de arme biologice sub pretextul sănătății”.  

Roguski:
„Ei vor mai mult decât atât. Vor să legitimeze ieșirea în lume, să găsească agenți patogeni care au potențial pandemic și apoi să-i aducă în laborator, în loc să-i lase în natură, unde poate că [acești agenți] nu ar dăuna nimănui. Ei pot crea vaccinuri pentru lucruri care, de fapt, pot să nu cauzeze nici un fel de probleme.”

„Potențial, aceștia pot intra în cercetarea cu privire la câștigul de funcție. Ar trebui să interzică [cercetarea cu privire la] câștigul de funcție, nu să o faciliteze. E o nebunie.”

Globaliștii „intenționează să suprime orice opoziție” față de „edictele medicale totalitare”

De asemenea, Roguski și Gaffney au fost de acord că propunerile OMS pun în pericol suveranitatea națională prin transferarea deciziilor legate de sănătate publică în mâinile unor entități globale precum OMS și prin restrângerea libertății de circulație la nivel mondial.

Roguski, referindu-se la textul Biroului privind „tratatul pentru pandemii”, care este în prezent în negociere, a comentat: „în articolul 38, există o prevedere prin care își pot da acordul cu privire la protocoale… Nu este nevoie să se întoarcă la Senat pentru a se aproba protocoale. Au doar carte blanche [mână liberă]. Ar putea face ce vor cu zeci de miliarde de dolari.”

Amendamentele RSI și „tratatul pentru pandemii” propus urmează să fie discutate și votate în mai 2024 la Adunarea Mondială OMS, la Geneva.

Citând din nou din cartea sa viitoare, Boyle a spus: „De data aceasta, globaliștii intenționează să suprime deplin orice opoziție față de edictele lor medicale totalitare aici, în Statele Unite, și în alte părți [ale lumii]”, prin „«albirea» întregului lor proiect de stat polițienesc totalitar, prin intermediul OMS”.

„Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să îi menținem în limitele autorității lor. Ne dorim oare ca OMS să fie cea care decide dacă un test sau un vaccin este un certificat acceptabil? Aici se dă lupta. Nu putem permite ca niște injecții și/sau teste defectuoase și frauduloase să fie folosite pentru a ne restrânge libertățile”, a adăugat Roguski.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews