ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colegiul Medicilor din România (CMR) a publicat ieri, pe siteul oficial, un comunicat prin care cere Camerei Deputaților să urgenteze procedura de adoptare a Legii vaccinării obligatorii. Mesajul vine după ce mai mulți parlamentari au sesizat nereguli în ceea ce privește acest proiect de lege, după cum ActiveNews a relatat la vremea respectivă.

Momentan, legea se află în dezbaterea Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților.

O primă reacție la mesajul CMR a venit din partea reputatului medic, Prof.Univ. Dr, Pavel Chirilă. Într-un text trimis pe adresa ActiveNews, doctorul Pavel Chirilă pune șapte întrebări semnatarilor comunicatului, după cum urmează:

„Vă invit respectuos, făcând o analiză pe textul Dumneavoastră, să răspundeți la următoarele întrebări:

1.Între „dreptul copilului” și „dreptul mamei asupra copilului” care este preeminent? La Dumneavoastră în familie cum este?
2.Știți că această propunere legislativă prevede obligativitatea vaccinării la copii (de regulă) și la adulți (în situații epidemiologice speciale)? De ce nu vă referiți la această prevedere? faceți cumva intenționat știind că se subînțelege?
„În situații epidemiologice speciale” voi cei care ați semnat comunicatul, vă vaccinați sau vă ascundeți prin păpușoi spunând că tocmai atunci când ardeați de dorința de a vă vaccina aveți o mică contraindicație?
3.  Vorbiți în comunicat de „protejarea vieții copiilor, dar și a adulților”. tiți că vaccinurile – conform prospectelor emise de fabricant – au reacții adverse dintre care unele pot fi mortale? De ce vreți o lege care prevede obligativitatea? 
Ce aveți cu oamenii care paralizează sau mor prin reacții adverse la vaccinare? Ați vrea să fie din familia Dumneavoastră?
4.  Vorbiți în comunicat de „tratate și convenții internaționale la care România este semnatară”. Știți că există  peste 60 articole în legi, convenții, declarații, directive și alte acte normative care interzic un act medicalobligatoriu asupra trupului adultului sau copilului?  
5.  De ce susțineți a priori că amendamentele aduse de societatea civilă și parlamentari „pot influența negativ modul de aplicare a legii?” Vreți neapărat să treacă legea așa cum a fost gândită? Nu vă plac perfecționările ei?
6.  Pe câți din membrii Colegiului Medicilor și celorlalte asociații profesionale i-ați consultat și le-ați cerut acordul să publicați acest comunicat?
7.  Și o ultimă întrebare: Credeți sincer că obligativitatea vaccinării este necesară sau v-a speriat cineva?”