ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva zile după protestul din 10 august 2018, o parte a presei prelua declarațiile unui cercetător român, Raul Pătrașcu, ce susținea că „gazele lacrimogene folosite de Jandarmeria Română au efecte cancerigene, de modificare a ADN-ului”, după cum informa ActiveNews la vremea respectivă.

Deși o asemenea afirmație ar fi trebuit să-l descalifice pe autor, situația a stat exact pe dos. După ce a dezertat din partidul PLUS al lui Dacian Cioloș și a trecut la PNL, Raul Pătrașcu a fost numit în funcția de Director al Spitalului Județean Timișoara de către noul Ministru al Sănătății.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că este normal ca echipa câștigătoare să numească oameni în funcții.

„In primul rând, vreau sa spun ca eu am avut o buna colaborare cu profesorul Craina si ca el are aprecierea mea. Atata cat l-am cunoscut eu, il vorbesc de bine. Știu ca ar fi fost desemnat candidat la Primăria Timișoara din partea PSD, dar eu il vorbesc de bine. Intre oameni pot fi relații civilizate, chiar dacă ei sunt în competiție.
Dl profesor Craina a ocupat cu titlu interimar postul. Numirile interimare se fac de catre putere. Noua putere, nu era normal sa isi promoveze oamenii? Cand se fac numiri, se fac din echipa castiagatoare. Este alta echipa. Cum sa fie reprezentantul guvernului Orban acelasi care a fost al guvernului Dancila?
Nu trebuie sa i se reproseze. A fost pus altul la fel de bun, cel putin asta speram, sa fie la fel de bun. Ce vi se pare anormal? Nu e nimic primitiv sa pui un om competent, fiind echipa ta. Este firescul lucrurilor”, a declarat Nicolae Robu, citat de Opinia Timișoarei.

Nu de aceeași părere par să fie angajații spitalului, care au protestat public pentru schimbarea managerului Marius Craina, cel care a condus unitatea în ultimii 5 ani și căruia i se atribuie o modernizare accelerată a acestuia.

”Nu ni se pare normal ca managerul, venind orice culoare politica la conducere, sa fie schimbat. Ar trebui sa se uite in spate sa vada ce a facut pentru spital. Eu lucrez aici din 2007 si vad cum s-au schimbat lucrurile, conditiile de lucru sunt mult mai bune. Nu e ok sa fie schimbat peste noapte. Un manager trebuie sa fi lucrat cu pacientii, sa fie din sistem sa stie care sunt nevoile noastre. Dr Craina ne-a primit mereu la el in birou, ne-a ascultat, s-a straduit sa rezolve problemele. De pe toate sectiile am zis ca trebuie sa il sprijinim”,  a spus pentru Opinia Timișoarei  un asistent medical.

De asemenea, angajații au întocmit o scrisoare deschisă adresată Ministrului Sănătății, Victor Costache.