Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat duminică, 8 ianuarie, că a semnat dispoziția de încetare a contractului de management al directorului de la Spitalul Colentina, dr. Bogdan Andreescu.

Acesta a fost acuzat de primar că pacienții au tremurat de frig în saloane, pentru că el nu și-ar fi făcut datoria. „La Colentina nu există un contract de mentenanță a sistemului de încălzire! Revizia rețelei interne de termoficare se face înainte de începerea sezonului rece, lucru care nu s-a întâmplat”, a spus Firea.

A doua zi însă, directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, Dana Gabriela Ionescu, a declarat că saloanele nu au fost încălzite din cauza unei avarii „care nu ține de spitalul nostru, ci de RADET. Au venit echipele pentru a remedia situația. Avem un punct termic al RADET în curtea spitalului, care este comun cu Institutul Matei Balș. Pot să spun că este în proprietatea și exploatarea Institutului Matei Balș”, a precizat Gabriela Ionescu.

Decizia de înlocuire a dr. Andreescu este una pripită. Asta rezultă din descrierea faptelor, dar și din declarațiile prin care medicii de la Colentina, dar și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților solicită primarului revizuirea dispoziției. 

„Dragii mei pacienți, tratamentul dumneavoastră neurochirurgical a fost posibil și datorită competenței cu care managerul spitalului Colentina a reușit să ducă la bun sfârșit proiectele secției de neurochirurgie și ale celei de terapie intensivă din spital, care îi aparțin”, scrie Gobej Ionuț, medic neurochirurg și șef al Departamentului de Neurochirurgie Cranio-Cerebrală din Spitalul Colentina. 

„Managerul ne-a susținut permanent și după finalizarea proiectului, astfel încât tratamentul dumneavoastră să fie la standardele cele mai înalte. 

Astfel, consider că demiterea managerul Bogdan Andreescu de către doamna Gabriela Firea a fost, probabil, o greșeală. Vă scriu aceste lucruri pentru că mă simt dator și consider că neurochirurgia în Spitalul Colentina va avea de suferit în urma acestei demiteri”, spune dr. Gobej Ionuț. 

„Eu și echipa din care fac parte o rugăm pe doamna Gabriela Firea, pe care o considerăm de bună credință, să se alăture eforturilor noastre pentru îmbunătățirea tratamentului pacienților noștri și să își revizuiască decizia. Mulțumim”

Și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților (ANPP) îi solicită public primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să-și revizuiască decizia de a-l demite pe managerul Spitalului Colentina.

Președintele ANPP, Vasile Barbu, i-a trimis primarului general al Capitalei o scrisoare deschisă, în care se precizează că „dr. Bogdan Andreescu este unul dintre cei mai buni manageri de spitale din țară. Categoric, nu poate fi numit un manager superficial! (...) Astăzi, prin decizia dumneavoastră de demitere a managerului Bogdan Andreescu, am văzut spulberate toate speranțele că mai puteți, cu actuala dumneavoastră echipă, să faceți față nevoilor urgente de reformă reală a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a spitalelor administrate de această instituție și de punere în aplicare a proiectelor lansate în campania electorală de la alegerile locale și parlamentare. Consider că această decizie este una eronată și că trebuie să reveniți asupra ei.”

Până acum, primarul general al Capitalei nu a răspuns acestor solicitări. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews