ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu îi transmite public primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că e cazul să-și revizuiască decizia pripită de a-l demite pe managerul Spitalului Colentina. „Categoric, nu poate fi numit un manager superficial”, spune Vasile Barbu despre managerul Bogdan Andreescu.

Redăm integral textul scrisorii deschise:

„Către Primarul general al Municipiului București, Gabriela Vrânceanu Firea

Doamnă Primar,

Sunt Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților de peste 8 ani. Am aflat cu mare surprindere de demiterea managerului Spitalului Clinic Colentina, dr. Bogdan Andreescu, motivată de probleme legate de încălzirea din spital, management superficial și altele.

Sunt membru în Consiliul de etică din cadrul Spitalului Colentina. Am sute de zile de monitorizare a activității acestui spital în ultimii 8 ani, așa cum am făcut-o alături de colegii mei și în alte peste 250 de spitale din București și din țară. Cunosc bine activitatea multor medici, asistenți medicali și a aparatului administrativ din acest spital. Cunosc foarte bine și multe aspecte legate de bună relaționare profesională dintre majoritatea șefilor de secții, medici, asistenți medicali și personal administrativ din acest spital și dr. Bogdan Andreescu. Am urmărit evoluția fără precedent a acestui spital sub aspectul accesibilității și calității serviciilor medicale din ambulatoriu, internare de zi și internare continuă. Este meritul dr. Bogdan Andreescu, alături de alți medici din spital, dar și a unor oameni de calitate din Primăria București. Am văzut în acest spital un model de relaționare interdiciplinară și interinstituțională, cum nu putem găsi ușor în multe dintre spitalele din țară. Cunosc mai multe proiecte ale doctorului Bogdan Andreescu privind dezvoltarea Spitalului Colentina, cu identificarea resurselor pentru realizarea acestor proiecte.

Concluzia mea și a colegilor mei este că dr. Bogdan Andreescu este unul dintre cei mai buni manageri de spitale din țară. Categoric, nu poate fi numit un manager superficial! Eu asta știu despre dr. Bogdan Andreescu!

Astăzi (luni, n.r.), prin decizia dumneavoastră de demitere a managerului Bogdan Andreescu, am văzut spulberate toate speranțele că mai puteți, cu actuala dumneavoastră echipă, să faceți față nevoilor urgente de reformă reală a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a spitalelor administrate de această instituție și de punere în aplicare a proiectelor lansate în campania electorală de la alegerile locale și parlamentare.

Consider că această decizie este una eronată și că trebuie să reveniți asupra ei. Este o decizie pripită, greșit fundamentată și incomplet informată! Fac apel la dumneavoastră să analizați decizia de demitere a dr. Bogdan Andreescu cu mai multă profunzime și în consultare cu alți cunoscători de bună credință ai sistemului de sănătate și să procedati în consecință!

Va mulțumesc!

Cu bine,Vasile Barbu”.