ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți 26 septembrie, la Senat, a avut loc ședința Comisiei de Sănătate a camerei, unde s-a dezbătut proiectul legii vaccinării obligatorie, trimis la Parlament de către Guvern.

În timpul ședinței, despre care ActiveNews a scris aici, a avut loc un schimb de replici între prof.univ.dr. Pavel Chirilă și vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familie, o organizație a medicilor de familie din România. Chestionând comisia în legătură cu eficiența scăzută a vaccinului anti tuberculoză (BCG) administrat copiilor chiar la naștere (care încă mai poate fi refuzat de părinți), în România, doctorul Pavel Chirilă a primit un răspuns din partea doamnei doctor Sandra Alexiu, vicepreședintele Societății amintite.

Iată dialogul, pe care-l redăm fără alte comentarii. 

 

„Prof. Chirilă: România este totuși cea mai vaccinată țară contra tuberculozei din lume, pentru că aici toți copiii sunt vaccinați la naștere. Nu scapă nimeni!
Și incidența tuberculozei în România este de 10 ORI MAI MARE decât media europeană! UNDE ESTE EFECTUL POZITIV?

Dr. Alexiu: În România se vaccinează cu BCG copiii pentru a fi protejați contra a două complicații grave ale tuberculozei, NU CA SĂ ERADICĂM TUBERCULOZA!
Deci astea sunt chestiuni elementare pe care le învață un student
și le ține minte toată viața.
Cine zice că trebuie să eradicheze TBC-ul cu BCG-ul este NON-MEDIC! Deci așa ceva nu este permis într-un dialog chiar între începători”.
 
În realitate, prospectul vaccinului, consultat de Asociația Pro Decizii Informate, arată clar că principalul său scop este „imunizarea activă împotriva tuberculozei” (vezi VIDEO).
 
Un raport din 2016 arăta că anul trecut, medici, fundații și alte societăți medicale sau conduse de doctori, au primit sume uriașe din partea companiilor farmaceutice, sub formă de sponsorizare.

Noul proiect al Legii Vaccinării, elimină consimțământul părinților pentru vaccinarea copiilor, astfel încât aceștia nu pot refuza, decât în condiții speciale, vaccinarea copiilor. Acest proiect a stârnit proteste în București, Iași sau Timișoara dar și la dezbaterile publice organizate de Guvern.