ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Școala Gimnazială nr 1. Rădăuți-Prut  a avut loc, în data de 1 noiembrie, activitatea Credința care ne unește. Activitatea a avut ca participanți, profesori și elevi din dreapta și stânga Prutului.

Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut a organizat joi, în colaborarea cu Liceul Teoretic Lipcani, prima parte a activității Credința  care ne unește. În cadrul acesteia, elevi și profesori au luat parte la lecția deschisă de religie a profesorulu Postolachi Vasile și colectivul clasei a VIII a.

Vasile Postolachi i-a invitat pe elevii săi, spre finalul lecției deschise, să scrie pe niște bilețele, gânduri despre  activitate. Ulterior, acestea au fost lipite pe harta României, pe toate fiind scris cuvântul bucurie: bucuria de a cunoaște, bucuria de a întâlni, bucuria schimbului de experiență, care dorim să nu se oprească aici.

Activitatea Credința  care ne unește s-a bazat și pe o serie de discuții despre modul cum s-a desfășurat, dar și despre viitoarele proiecte, cum ar fi Cartea unește inimi. Activitatea va continua cu o altă lecție deschisă la disciplina Religie Ortodoxă, de data aceasta la Liceul Teoretic Lipcani, în data de 23 noiembrie 2018.

Bazele activității Credința  care ne unește au fost puse de coordonatorii proiectului (doamnele Ceică Cristina-Luminița, profesor de geografie, Neamțu Valentina, profesor de educație tehnologică și domnii Moga Marius Marian, profesor de educație fizică și Postolachi Vasile, cu toții profesori la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut) dimpreună cu colaboratorii proiectului, de la Liceul Teoretic Lipcani.