ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poeta Ana Blandiana a declarat că, pentru ea, moartea Regelui Mihai I înseamnă „o mare singurătate”, iar poporul român trăiește un moment cutremurător.

Dispariția regelui Mihai „înseamnă o mare singurătate, în primul rând. În mod evident, o să fim mult mai singuri fără el decât cu el, chiar dacă era departe. Toată această ceremonie care de altfel este foarte bine pusă la punct, tot protocolul, are ceva de-a dreptul cutremurător, prin faptul că reprezintă un sfârșit definitiv și nu este vorba doar de faptul că regele Mihai este ultimul rege al României (...), dar ce este extraordinar este faptul că această ceremonie care în mod evident are anvergură europeană strânge la un loc o categorie ea însăși care se apropie de sfârșit. Toți acești regi care nu-și mai conduc statele, cu excepții ieșite din comun vorbesc despre sfârșitul unei istorii care cine știe dacă nu este chiar sfârșitul istoriei europene. Mi se pare că trăim într-adevăr un moment cutremurător în felul lui”, a afirmat Ana Blandiana.

Totodată, scriitoarea deplânge faptul că nimeni nu i-a cerut scuze regelui Mihai pentru umilințele la care a fost supus, potrivit rfi.ro.

 „În primul rând, nu i-a cerut nimeni scuze. Se vorbește în permanență, făcându-se aluzie la toate umilirile la care a fost supus, despre faptul că el a fost iertător. Sigur, nu trebuie să mai demonstrăm extraordinarele lui calități umane, pe care a reușit să le transforme în niște calități ale regalității. Problema este: și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut? I se aduc omagii acum și se fac declarații de dragoste de către oameni care au fost atunci alături sau chiar printre cei care l-au alungat de pe Șoseaua Pitești. Este totul sfruntat și jenant”, a precizat Ana Blandiana.