ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stan Eugen, agentul de poliție care a agresat vineri doi copii într-un lift din cartierul bucureștean Drumul Taberei, nu este la prima faptă de acest gen! Surse judiciare ne-au confirmat că Stan este autorul altor două infracțiuni de pedofilie, petrecute cu ani în urmă și rămase cu autor necunoscut.

Modul de operare este similar. Într-unul din cazuri, anchetatorii de la Poliția Capitalei au avut la îndemână chiar și imagini video, în baza cărora ar fi putut identifica autorul. N-au făcut-o.

Prima victimă, o fată de 14 ani

În ziua de luni, 2 noiembrie 2009, în jurul orelor 12:00, minora T. Ioana, în vârstă de 14 ani, elevă clasa a VIII-a, se întorcea de la școală la domicilul situat în București, sector 5, Șoseaua Alexandriei (n.r. - vom proteja toate datele personale ale victimelor). 

La intrarea în bloc (prevăzut cu interfon și cartelă de acces, funcțional), minora a remarcat că în urma sa venea grăbit un indivit necunoscut, care, profitând de deschiderea ușii, a pătruns în scara blocului, după ea. Minora a chemat liftul, iar în timpul așteptării acestuia, bărbatul s-a masturbat în spatele fetiței, apoi s-a întors către ea, a scos mâna din pantaloni și a prins-o de bărbiță, spunându-i: „Dă-mi o guriță!” și întrebând-o cum o cheamă. În acest context i-a lăsat minorei pe obraz urme, aceasta ștergându-se cu mâneca gecii sale. Individul a părăsit apoi în grabă blocul.

Bărbatul era îmbrăcat cu o geacă de fâș culoare închisă, blue-jeans bleu-deschis, fes de culoare închisă.

Expertiza genetică a urmelor biologice ridicate de pe geaca minorei și de pe pardoseala holului de bloc în care s-a comis fapta a stabilit profilul genetic al autorului, profil ce a fost implementat în S.N.D.G.J. (Sistemul Național de Date Genetice Judiciare).

În cauză a fost întocmit și un portret robot al autorului faptei.

După 1-2 luni de la eveniment, minora a declarat că a revăzut autorul în stația RATB „Teiuș” (trasee 226 și 302), pe sensul de mers către cartierul Rahova. 

A doua victimă, o fată de 7 ani

În ziua de luni, 22 octombrie 2012, în jurul orelor 14:00, minora T. Gabriela, în vârstă de 7 ani, se întorcea la domicilul situat în București, sector 6, Aleea Băiuț.
 
Pe drumul dinspre școală spre casă (circa 200 m), minora a remarcat pe aleea de la bloc, mergând în fața ei și intrând în bloc (prevăzut cu interfon și cartelă de acces, dar nefuncțional), un bărbat necunoscut. Când ea a intrat pe holul blocului, l-a observat pe acel bărbat așteptând în fața liftului. Acesta a întrebat-o la ce etaj locuiește, ea i-a răspuns că la etajul 6, iar el i-a spus că stă la 3 și că o duce el cu liftul.

În lift,  bărbatul a pupat-o pe gură. Au mers cu liftul până la et. 4, au coborât, apoi el a luat-o în brațe și a urcat cu ea spre etajul 5. Pe ultimele trepte, el a coborât-o din brațe și a supus fetița la fapte abominabile (ele sunt menționate în raportul poliței, dar nu pot fi reproduse pentru publicul larg). Agresorul a lăsat apoi fetița să plece, iar el a coborât.

Conform victimei, bărbatul era „nu foarte înalt”, cu păr negru, tuns foarte scurt, început de calviție, ten închis, grăsuț, blue-jeans, geacă neagră.

De pe treptele scării dintre etajele 4 și 5 au fost prelevate probe biologice (spermă), expertiza genetică stabilind profilul genetic al autorului, profil ce a fost implementat în S.N.D.G.J. (Sistemul Național de Date Genetice Judiciare). Astfel, s-a stabilit că acesta este identic cu profilul genetic al bărbatului care la data de 02.11.2009 a acostat-o pe minora T. Ioana (cazul prezentat mai sus).

Ce au făcut, vreme de 5 ani, Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Tribunalul București cu aceste probe video?

În mod obișnuit, fetița, fiind clasa a II-a, era așteptată la ieșirea de la școală și însoțită către casă de către mama acesteia sau de bunica paternă.

De la sediul școlii au fost obținute înregistrări ale camerelor de supraveghere video montate în exterior și care surprind momentul în care un bărbat cu semnalmentele agresorului se deplasează pe stradă, la câțiva metri în spatele minorei, către locuința acesteia.


Recent, Parchetul de pe lângă Tribunalul București, dar și Poliția Capitalei, prin vocea lui Radu Gavriș, șef la Omoruri, au acuzat că modificările Codului de Procedură Penală ar duce la eliminarea înregistrările video din rândul probelor. Lucru nereal, după cum Active News a demonstrat deja.

Cazul în care victimă este T. Ioana face obiectul dosarului nr. 10.778/P/2009 înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Acesta a fost conexat la dosarul nr. 4.708/P/2012 înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (unde victimă este T. Gabriela).

Principalele probe din dosar sunt ADN-ul autorului și imaginile surprinse de camera de supraveghere video amplasată stradal. Vreme de 5 ani, aceste probe nu au fost exploatate.

Întrebăm public: de ce Poliția Capitalei, care avea dovezi cu imaginea agresorului încă din octombrie 2012, dar și ADN-ul acestuia, nu a reușit identificarea și prinderea lui mai devreme? Este o întrebare absolut justificată!


ADN-ul recoltat de la polițistul reținut azi pentru agresiunea din drumul taberei este identic cu cel înregistrat în S.N.D.G.J. pentru cazurile de mai sus.