În weekendul ce tocmai a avut loc, la Iași a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, eveniment la care au luat parte aproximativ 1400 de persoane, conform estimărilor portalului Doxologia.

La finalul evenimentului, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, le-a transmis un mesaj celor prezenți, un adevărat „program de țară” pentru anii ce urmează.

„În generația voastră nădăjduim să fie generația care să împlinească ceea ce noi nu suntem în stare să împlinim. Ce să împliniți voi și n-am împlinit noi? Să se nască mai mulți copii în această țară. Să se oprească valul plecărilor, din țară și de dincolo de Prut, pentru că valul acestor plecări este mai dăunător, mai aducător de rău pentru noi, mai mult decât cele două războaie mondiale pe care noi din plin, ca români, le-am trăit în veacul trecut. În cele din urmă, să faceți Moldova întreagă, s-o refaceți rotundă și s-o aduceți rotundă în România, ca să ne meargă și nouă, și vouă, mai bine. Nădăjduim că voi veți reuși să redați României un glas mai puternic, o voință mai puternică, o stare materială mai bună și o conștiință de sine mai demnă, comparativ cu ceea ce se întâmplă în generația noastră. Îl rog pe Dumnezeu să fiți urmași ai lui Hristos. Este cea mai bună investiție și cel mai bun câștig, pentru că aici câștigi o viață frumoasă, liberă, demnă, care merită a fi trăită, și dincolo dobândești și veșnicia”, a declarat ierarhul.

ITOM este la a doua ediție. La Iași au fost prezenți tineri din Moldova, Basarabia, Cernăuți sau Ialomița

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews