Un incident având în prim-plan o actriță necunoscută a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca, aceasta întrerupând discursurile organizatorilor de la alianța BINE pentru familia tradițională.

Susținătoare a homosexualilor, alături de care a participat la un marș ce a avut loc tot sâmbătă la Cluj-Napoca, Oana Mardare s-a strecurat în rândul susținătorilor familiei tradiționale și a început să facă scandal, din senin.

Imediat, organizatorii au cerut forțelor de ordine să o îndepărteze dintre participanți pentru siguranța ei și pentru buna desfășurare a mitingului autorizat, însă ea a refuzat, trântindu-se chiar la pământ, după cum relatează mai mulți ziariști din Cluj-Napoca prezenți la fața locului.

Ea a acuzat organizatorii că promovează discursul urii, cu toate susținătorii familiei tradiționale au menționat că nu au nimic împotriva a ceea fac homosexualii în spațiul privat, dar că nu aprobă astfel de manifestări de perversitate în spațiul public, unde s-ar afla și copiii clujenilor, cu referire la marșul acestora.

După ce a precizat că nu are asupra ei acte de identificare, protestatara a fost dusă cu forța spre duba Jandarmeriei, cu care a fost transferată la Secția 2 Poliție.

Jandarmii au remis un comunicat de presă prin care explică de ce a fost luată pe sus Oana Mardare.
 
„În data de 01.07.2017, pe timpul desfășurării unei manifestări publice autorizate, sub egida ‘Miting pentru normalitate’, organizată de către Partidul Noua Dreaptă – Filiala Cluj-Napoca și Partidul România Unită – Organizația Județeană Cluj, în Piața Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, o persoană de sex feminin s-a deplasat cu o bicicletă în imediata apropiere a locului în care organizatorii țineau un discurs, trecând la adresarea unor cuvinte și expresii de contestare a legitimității desfășurării adunării publice, fapt ce a provocat întreruperea acesteia.
 
Deși a fost somată de către efectivele de jandarmi din dispozitiv să înceteze actele de tulburare și întrerupere a adunării publice, precum și să părăsească locul desfășurării acesteia, persoana în cauză a refuzat.
 
Pentru evitarea unei posibile stări conflictuale cu participanții la adunarea publică, a fost condusă de către un echipaj de jandarmi la sediul Secției 2 Poliție, unde s-a procedat la legitimarea acesteia și stabilirea identității, precum și efectuarea de verificări privind posibila încălcare a prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews