ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră de la Giurgiu au descoperit, sâmbătă dimineață, zece migranți, între care doi copii și patru femei, ascunși într-un camion condus de un șofer bulgar. Cele zece persoane au susținut că urmau să ajungă în Viena, unde ar fi trebuit îi dea șoferului 4.000 euro fiecare. Atât migranții, nouă sirieni și un irakian, cât și șoferul urmează să fie predați Poliției de Frontieră Bulgare.

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse într-un camion încărcat cu paleți cu ambalaje de hârtie, zece persoane care intenționau să intre ilegal în România, anunță Poliția de Frontieră.

Descoperirea a fost făcută sâmbătă, în jurul orei 04:00, când la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui tir, cetățeanul bulgar Yosuf H., de 37 de ani, care transporta paleți cu ambalaje de hârtie din Bulgaria pentru Germania.

În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră au găsit, ascunși la mijlocul remorcii, între paleți din hârtie, opt adulți și doi copii.
Persoanele în cauză sunt, potrivit Poliției de Frontieră, nouă sirieni și un irakian, cu vârste între 10 și 40 de ani.

Migranții au declarat că au fost ascunși în camion în Bulgaria și că urmau să ajungă în Viena, unde ar fi trebuit îi ofere șoferului 4.000 euro fiecare.

Șoferul le-a spus polițiștilor români că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor în mijlocul de transport, afirmând că a preluat camionul după ce a fost încărcat și sigilat, direct de la firma exportatoare.

Camionul, șoferul bulgar și cei zece migranți urmează să fie predați Poliției de Frontieră Bulgare.